8. ledna 2012 • 18:15

Fandové Komety rozbili plexi. Slávista Pospíšil: Ať se zavřou do klece

Autor: iSport.cz, rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně divoký zápas se odehrál v rámci 37. kola extraligy na Slavii. Ta se vzchopila a po třech zápasech bez bodu rozstřílela Kometu 6:2, což neunesli brněnští fanoušci. V půlce zápasu vymlátili jedno z plexiskel a pustili se do potyčky s ochrankou a následně i policií.



Frustrace brněnských příznivců postupně narůstala od začátku zápasu. V sedmé minutě je uzemnil Petr Jelínek, který po vydařené spolupráci se Sklenářem otevřel skóre. Pospíšilův gól na 2:0 ke konci první části hostující fanoušky také neuklidnil, poté došlo k první výbušné situaci.

Domácí Jan Alinč zůstal po zákroku Jana Svobody několik minut ležet na ledě a brněnský útočník dostal trest na pět minut plus do konce utkání.

V ten moment dali Brňané poprvé důrazněji znát svoji nelibost a zaházeli hrací plochu odpadky. Brzy po první přestávce vstřelil právě Alinč třetí gól Slavie a vztek hostujícího kotle se dále stupňoval. Vše vyvrcholilo krátce po polovině utkání...

Souhra šarvátek a Kalusova zakončení po odpískání rozběsnila brněnské fanoušky natolik, že začali házet na led konfety a také vymlátili jedno z plexiskel za bránou, ke rvačce došlo i na jedné z podélných tribun.

Ani tentokrát policie na tribuně nezasáhla. "My žádnou dohodu s policií nemáme. Jsme tady v nájmu, takže si tohle řeší ostraha O2 areny, to je v jejich kompetenci," řekl na tiskové konferenci po utkání marketingový manažer Slavie Jan Kratochvíl.

Fanoušci Komety vymlátili na Slavii plexisklo Fanoušci Komety vymlátili na Slavii plexiskloFoto Michal Beránek (Sport)

Po jeho opravě se začalo opět hrát a kromě dalších odpadků už létaly vzduchem "jen" nadávky a hrubé urážky. Těch se vedle kouče Slavie Vladimíra Růžičky dočkal i dvougólový střelec Tomáš Pospíšil, jenž v týmu Pražanů hostuje právě z Komety, v níž tuto sezonu načal.

"To je tragédie. Tihle ať zůstanou doma a zavřou se někde do klece," prohlásil Pospíšil. "Nechci nikoho pomlouvat. Jsem rád, že přijeli v takovém počtu, ale aby vybíjeli plexiskla a byla kvůli nim pořád přerušená hra, to není moc dobré," dodal čtyřiadvacetiletý útočník.

"Ani jsem nevěděl, že plexisklo bylo vykopnuté, až když jsem přijel ke střídačce, tak jsem viděl, že to tam ledaři uklízí. Až v šatně jsem zjistil, že to vykopl nějaký fanoušek," řekl gólman vítězů Dominik Furch.

Zlobu hostujících příznivců pocítil i slávistický maskot, který skončil s hlavou politou pivem. Po delším přerušení a výměně plexiskla se nicméně pokračovalo a Kometě se v závěru třetiny podařilo po závaru snížit. Gól Čermáka musel potvrdit videorozhodčí.

Naděje na zvrat svitla Brnu po 54 vteřinách třetí části po trefě Radka Dlouhého, jenže rozdíl jediného gólu vydržel Kometě pouze minutu a šest vteřin. Tomáš Kůrka po luxusní přihrávce Kadlece zvýšil na 4:2 a hosté už nenašli sílu na další zvrat, naopak pak Slavia přidala ještě další dva zásahy.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Sklenář), 18. Pospíšil (Alinč, Vondrka), 24. Alinč (Pospíšil, Kuboš), 42. Kůrka (Kadlec, Valach), 50. V. Růžička ml., 53. Pospíšil (Kadlec, Vondrka) - 38. L. Čermák, 41. Dlouhý (L. Čermák, Švrček). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Rozlílek, Horinek. Vyloučení: 10:12, navíc Kůrka 10 min. - Jakub Svoboda 5 min. a do konce utkání, T. Svoboda 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 6197.
Slavia: Furch - Kadlec, Valach, Kuboš, Dresler, Kolařík, Šulc, J. Krejčík - Kůrka, V. Růžička ml., Tomica - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Micka, Krenželok, Kalus - P. Jelínek, Sklenář, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Brno: Trvaj - Švrček, Bičánek, Kempný, Malec, Kováčik, Žižka, Protivný - T. Svoboda, Koreis, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - Erat, Jankovič, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Fanoušci Komety se sápou skoro na ledovou plochu, kde se činil především brněnský Tomáš Pospíšil (vpravo)
Fanoušci Komety se sápou skoro na ledovou plochu, kde se činil především brněnský Tomáš Pospíšil (vpravo)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
32
Finále
Články odjinud


Články odjinud