2. února 2012 • 14:19

Útočník Bahenský si kvůli faulu na Hluchého nezahraje pět utkání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) potrestala útočníka Zdeňka Bahenského z týmu extraligové Mladé Boleslavi zákazem startů na pět zápasů za faul na kladenského Milana Hluchého ve středečním utkání.



Šestadvacetiletý Bahenský v 19. minutě dohrávky 45. kola v Mladé Boleslavi nadvakrát atakoval hostujícího forvarda. Od sudích si vysloužil trest na pět minut a do konce utkání, neboť jeho faul loktem v blízkosti hrazení byl posouzen jako zákrok do oblasti hlavy a krku.

Bahenský teď musí z rozhodnutí disciplinární komise vynechat nadcházející zápasy Středočechů do 19. února včetně, tedy duely v Litvínově, s Pardubicemi, v Liberci, proti Vítkovicím a na ledě Sparty. Nastoupit může nejdříve v dohrávce 43. kola proti Plzni, která čeká Bruslařský klub v úterý 21. února.

Pro poslední mužstvo soutěže se jedná o citelnou ztrátu, neboť Bahenský je po Jaroslavu Balaštíkovi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu a s 15 góly zároveň jeho nejlepším střelcem. Ve 42 odehraných utkáních přidal ještě pět asistencí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud