9. března 2012 • 23:34

Specialista na Litvínov Kumstát: Skóroval ve všech vzájemných zápasech

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hokejovou vizitku by si klidně mohl dát titul „Specialista na Litvínov“. Petr Kumstát skóroval ve všech pěti vzájemných zápasech této sezony. „Je pravda, že na Litvínov se mi daří dlouhodobě. Hraje útočný styl, což mi sedí,“ usmívá se karlovarský útočník.



Dalším důkazem byl jeho včerejší gól na 2:3, kterým nastartoval velký obrat, když domácím obráncům pláchl dokonce v oslabení.

„Viděl jsem, že bek šel do rybičky a už mě nemohl dostihnout. Gólman zůstal stát, tak jsem to zkusil mezi nohy,“ popisuje jeden z klíčových okamžiků utkání. „Naštěstí se nám podařilo dát rychlé kontaktní góly na 1:2 i na 2:3, což nás dostalo do zápasu. V poslední třetině jsme si už počkali na chybu domácích a rozhodli.“

Karlovy Vary si tak připsaly velice důležité tři body. Litvínovu tak odskočily už na rozdíl šesti bodů a od poslední Mladé Boleslavi je dělí o další tři body více.

„Tohle vítězství má pro nás cenu zlata, ale dokud bude byť jen teoretická možnost, že klesneme na poslední místo, ještě není nic rozhodnuto,“ varuje Kumstát.

Ten měl na dresu kapitánské „C“, protože jeho parťák a stabilní šéf Energie Václav Skuhravý odpykává disciplinární trest. „Chyběli i jeho zástupci Košťál s Gřegořkem, tak to vyšlo na mě,“ popisuje. „Na ledě na to člověk ani nemyslí, ale v kabině jsem se snažil kluky vyhecovat, povzbudit je, když už jsem tím kapitánem,“ říká s nadhledem.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud