11. března 2012 • 23:19

Svoboda: Nemohli jsme si myslet, že v Praze vyhrajeme dvakrát

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani finský penaltový mág Sasu Hovi není vždy zárukou vítězství v nájezdech, což Kometa Brno pocítila v hodně nevhodný okamžik. Finský trumf, jemuž výborně vyšlo rozuzlení předkola v Kladně, měl proti sparťanským útočníkům dva pokusy – v jednom uspěl, v tom druhém ho pokořil Petr Ton. Víc nebylo potřeba, protože všichni tři brněnští exekutoři neproměnili.



„To se může stát, že nájezdy nevyjdou. Nás to samozřejmě mrzí, ale nemohli jsme si myslet, že v Praze vyhrajeme dvakrát za sebou. I s tímhle stavem jsme spokojeni,“ říkal útočník Tomáš Svoboda, jeden z těch, kteří v nájezdech neuspěli.

Zároveň byl nejblíž. Jenže v poslední fázi mu puk přeskočil čepel hole. „Nějak se to převalilo, ani nevím jak. Jinak bych dal gól,“ litoval nedotaženého manévru.

Navíc dva hodně pravděpodobní střelci, žolík Vojtěch Němec a Miroslav Holec, seděli při nájezdech v civilu se zraněnými rameny na tribuně. Jozefa Kováčika a dva Svobody, Tomáše a Jakuba, podporovali i oni chycením kolem pasu, tak jako se hromadně objali Brňané na střídačce. Nepomohlo to.

S více věcmi ale může být Kometa na cestě ke dvěma domácím duelům spokojena. Nástupy do zápasů, podepřené góly, a ubránění sparťanských přesilovek patří mezi ně.

A to byla situace Brna ve druhém zápase v jednom úseku hry už hodně kritická, když vedle dvou zraněných hráčů ještě na trestné lavici seděli na 12 minut (2+10) Jaroslav Svoboda a na 14 minut (2+2+10) Leoš Čermák. To byla mimořádně vysilující pasáž pro bojovníky, které trenéři posílali na led. Navíc když Kometa hrála prakticky od začátku na tři útoky.

„Hodně jsme se tam bránili, protáčelo se nás tam hodně, ale zvládli jsme to,“ ocenil útočník Jakub Koreis. Ten se z role centra přemístil na křídlo druhé formace místo Holce. „Já jsem na levém křídle hrál možná delší dobu než na centru, takže je mi to jedno. Jsem rád, že jsem se dostal k tam dobrým hráčům a můžu si s nimi zahrát,“ dodal Koreis.

Jakub Svoboda poslední nájezd neproměnil.
Jakub Svoboda poslední nájezd neproměnil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud