26. dubna 2012 • 20:01

Barážoví specialisté z Boleslavi padli, do extraligy jde Chomutov

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

BOJ O EXTRALIGU | Jedna série skončila. Expert posledních pěti let na barážová klání Mladá Boleslav se s extraligou loučí, naopak mezi hokejovou elitu postoupil po 38 letech Chomutov. Piráti dokázali v sedmém zápase vyhrát na ledě soupeře 4:2, vítěznou branku si připsal David Hruška. Středočeši opouští nejvyšší soutěž po čtyřech sezonách.



Úvod zápasu poznamenala menší zaváhání brankářů. Nejprve ve 3. minutě hostující Řehoř pustil za svá záda Mikulíkovu střelu, poté překvapil Hübla na druhé straně Endál, který nahradil v chomutovské sestavě zraněného Lapšanského.

Piráti tak nejprve srovnali se Středočechy krok a poté se dostali i do vedení. Při Žabkově vyloučení se ještě domácí i díky Hüblově zákroku proti Pulpánovi ubránili, trest Rýgla ale předčasně ukončil Havíř, jehož přesně našel Hruška. A s nejhorším extraligovým týmem sezony mohlo být ještě hůře, Sikora si obhodil Mozíka, ale trefil jen spojnici tyček, což potvrdil i videorozhodčí.

Mladá Boleslav ve druhé třetině přidala a ve 22. minutě se podařilo Balaštíkovi i dostat puk za brankovou čáru, rozhodčí však gól po konzultaci s kolegou u videa neuznali s odkazem na fakt, že jej domácí střelec dosáhl kopnutím.

Početnou skupinu chomutovských fanoušků v zaplněné aréně navíc v 31. minutě rozjásal Hruška, jenž před brankou přehrál Baldwina a zvýšil na 3:1 pro Severočechy. V početní výhodě poté mohli duel zdramatizovat Mikulík a později Balaštík, ani jeden z nich ale své gólové šance neproměnili.

Radost chomutovských hokejistů
Radost chomutovských hokejistů

Mnohem lepší efektivitu přesilovek předvedli hosté, když Jíra ve 42. minutě ukončil již po jedenácti sekundách trest Podkonického a výrazně Chomutov přiblížil postup do extraligy. Domácí, kteří už postrádali zraněné Tomase a Pabišku, se ale nevzdali a Baldwinovi se ve 49. minutě podařilo snížit na 4:2. Více zdramatizovat zápase už ale nedokázali.

Piráti tak úspěšně zvládli i třetí sedmizápasovou bitvu v sezoně, v semifinále i ve finále první ligy stejným způsobem porazili Olomouc, respektive Ústí nad Labem.

Baráž o hokejovou extraligu - rozhodující 7. zápas:

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Mikulík (D. Výborný, Beňovič), 49. Baldwin (Balaštík) - 5. Endál (Macháček), 12. Havíř (D. Hruška, Macháček), 31. D. Hruška (Rutta), 42. Diviš (Ondřej, Rutta). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4110. Konečný stav série: 3:4.

Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Chaloupka, Mozík, Dudáš - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Stieler, Goertzen - Jiránek, Lenc, Tomas. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.
Chomutov: Řehoř - Pavlas, Pulpán, Havíř, Macháček, Rutta, J. Mrázek - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Gajovský, Milan Procházka - Ondřej, Sikora, Hromas - Endál, Diviš, F. Seman. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud