28. května 2012 • 14:10

Hokejisty Pardubic posílil útočník Brendl, pokračuje i Salfický

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novou posilou extraligových hokejistů Pardubic se stal útočník Pavel Brendl, který s mistrovským klubem uzavřel dvouletou smlouvu. V dresu Východočechů bude pokračovat i brankář Dušan Salfický, který po minulé sezoně uvažoval o ukončení aktivní kariéry. Klub to oznámil na dnešní tiskové konferenci po začátku letní přípravy na nadcházející ročník.



Juniorský mistr světa z roku 2001 Brendl v Pardubicích krátce působil i v nedávno skončeném extraligovém ročníku.

V listopadu odehrál za ČSOB Pojišťovnu šest zápasů, v kterých dal pět branek, ale poté zamířil do švýcarského Rapperswilu.

Nyní se jedenatřicetiletý vyhlášený střelec dohodl na dlouhodobé smlouvě a poprvé v kariéře by měl v Česku odehrát kompletní seniorskou sezonu.

Brendl, který má na kontě 80 zápasů v NHL, totiž v roce 1998 odešel z Olomouce a od té doby působil v zahraničí. Jen při výluce NHL v roce 2004 odehrál dva zápasy za Třinec a loni hrál krátce za svůj nový klub.

Čtyřicetiletý Salfický se do svého mateřského klubu vrátil v průběhu minulé sezony, aby kryl záda jedničce Martinu Růžičkovi. A i díky němu Pardubice získaly mistrovský titul.

Dvojnásobný mistr světa sice po skončení sezony uvažoval, že ukončí aktivní kariéru, ale nakonec podepsal na východě Čech novou smlouvu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud