30. července 2012 • 12:46

Konkurence pro Kočího. Plzeň získala Hollwega, drsného rváče z NHL

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hrát v hokejové extralize proti Plzni, to znamenalo především plno fyzického i verbálního pošťuchování od Radka Dudy. Na další sezonu západočeský tým ještě přitvrdí, přichází bývalý bitkař New York Rangers a Jágrův spoluhráč Ryan Hollweg.



Dvěstědvacetosm zápasů v NHL, 14 bodů, 28 rvaček a průměrně jen několik minut strávených na ledě v každém zápase. To je stručná vizitka Ryana Hollwega.

"Ryana jsme chtěli už před dvěma lety, po minulé sezoně jsme se k tomuto záměru vrátili. S Martinem Strakou ho velmi dobře známe a přesně víme, co od něj očekávat," řekl serveru hokej.cz sportovní manažer Plzně Milan Tichý. Hollweg s Plzní uzavřel roční kontrakt.

Straka, lídr a šéf Indiánů, zná Hollwega ze společného působení z Rangers z let 2005 až 2008. "Hollwega jsme chtěli už v době, kdy od nás odešel Martin Adamský. Je to podobný typ hráče. Ale Ryan tehdy podepsal Phoenixu," doplnil Tichý.

VIDEO: Hollweg střílí gól po Jágrově přihrávce.

Rodák z kalifornského Downey, který v mládežnických reprezentacích reprezentoval Spojené státy americké, ale má i kanadský pas.

Na farmě Phoenixu nejdříve v San Antoniu a naposledy v Portlandu nastupoval poslední tři sezony.

Šanci v NHL v dresu Coyotes dostal jen ve třech duelech v ročníku 2010/11. Na angažmá mimo Severní Ameriku se Hollweg vydá poprvé, do přípravy Plzně se zapojí od 7. srpna.

V zámoří je rodák z Kalifornie známý také díky incidentu s Chrisem Simonem. V newyorském derby v roce 2007 mu totiž bývalý hráč Islanders hokejkou málem urazil hlavu a byl distancován na 25 zápasů.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud