9. srpna 2012 • 05:00

VIDEO: Knír, kytara a svaly. Americký silák Hollweg už je v Plzni

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Extraliga vítá novou atrakci, na tréninku Plzně se včera poprvé představil Ryan Hollweg. Už jen pohled na něj napoví, že hokej s ním nuda nebude. Americká výbušnina na bruslích, zabalená do dresu s indiánem, hned vzkazuje soupeřům: "Za svoje spoluhráče se postavím!"



Zpod hustých, dlouhých vlasů ční mohutný knír, výrazné tetování obepíná svalnatou ruku. Podsaditá postava evokuje jediné slovo: hrana.

Všechno dohromady budí vizáž kápa mexického gangu, však taky spoluhráči Ryana Hollwega hned mezi dveřmi překřtili na Escobara.

A když si 29letý Američan s kanadským pasem a brazilsko-evropskými kořeny při tréninku napaří helmu bez plexi, máte strach.

Tedy, pokud se chystáte hrát proti němu.

VIDEO: I na tohle se mohou čeští fanoušci "těšit."

Ale pozor, do extraligy nedorazila bezhlavá mlátička. Hollweg v mládežnických soutěžích sbíral i spousty bodů a USA reprezentoval třeba na juniorském mistrovství světa. To až v NHL dostal roli rozbíječe ze čtvrté lajny.

„Ryan není typický bitkař, jeho prací nebylo jen se rvát. Je to spíš agresivní typ hráče, dohrává souboje. Ale kdyby bylo nejhůř, kdyby náš tým někdo řezal, jako se to často stává, umí se postavit za spoluhráče. Stačí se podívat na videa jeho zákroků, bývají čisté. A on klidně sundá i dvoumetrového chlapa,“ pochvaluje si vysněnou posilu Milan Tichý, plzeňský sportovní manažer.

S kolegy už před dvěma lety hledali náhradu za odcházejícího Martina Adamského, hned si vzpomněli na bývalého parťáka Martina Straky z Rangers. Tehdy to nevyšlo, teď už prý jednání trvalo jen pár minut…

Hollweg dorazil v pondělí, z letištní haly vypochodoval s hokejovými bágly a kytarou. „Tahám ji všude s sebou, mám rád muziku,“ směje se.

To je ostatně jeho další poznávací znamení: srandičky, věčně dobrá nálada. „Víme, že to je dobrý kluk, týmový hráč,“ potvrzuje Tichý.

A co se týká hokejových dovedností?

„Viděl bych ho na takovou třetí, čtvrtou lajnu, ale bude záležet na vývoji jednotlivých zápasů,“ odhaduje plzeňský manažer.

„Taky se může stát, že při vypjatých chvílích bude chodit na led ob střídání a klidně i s Martinem Strakou.“

Rozhovor s Ryanem Hollwegem čtěte v dnešním Sportu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud