Jakub Hlaváč
1. října 2012 • 14:48

Krizi hokejové Sparty odnesli Francouzi. Treillové v týmu končí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obětovali první hráče, hokejová Sparta začíná řešit svou krizi od podlahy. Z kádru vyřadila oba své francouzské útočníky. Yorick Treille má vypovězenou smlouvu, jeho bratr Sascha byl uklizen do Litoměřic. Pražané prohráli v extralize pětkrát za sebou, další změny se blíží.



Museli něco udělat, změnit. Rázně zavelet k obratu výsledkového trápení. Holešovičtí začali čistku nejprve mezi hráči. Yorick byl ve Spartě od začátku ročníku 2010/11, jeho sourozenec přišel v jeho průběhu. Teď se oba pakují ve stejnou dobu.

„Svými výkony zůstávali za očekáváním. Jsou to zahraniční hráči, kteří by měli patřit do prvních tří útoků. Ve čtvrté formaci by měli hrát mladí kluci, které chceme začlenit nastálo do kádru,“ vysvětlil Partik Martinec, sportovní manažer klubu.

„Na led se budou častěji dostávat naši odchovanci, kteří by měli vnést do hry více nasazení a bojovnosti,“ dodal k odchodu někdejších opor.

Dalším krokem bude jednání s partnerským Lvem, zda by neuvolnil na hostování některého ze svých hráčů. Zvláště po obráncích by byla poptávka…

„Musíme počkat, než se vrátí z Ruska a určitě se s nimi pokusíme jednat,“ říkal po pondělním tréninku Richard Žemlička, kouč historicky slavného klubu. Jenže výběr je omezený. Šéf Petr Bříza může angažovat už jen jediného cizince.

„Tohle místo si ještě chceme určitě podržet, takže se zaměřujeme na české posily,“ tvrdil rázně Žemlička. I on ví, že se musí o svou pozici obávat. Pokud by nezvládl úterní bitvu se Zlínem a čtvrteční derby se Slavií, těžko by ve své funkci zůstal.

„Cítím na sebe tlak, to je pochopitelné,“ neskrýval legendární útočník Sparty. Na rozdíl od svých dvou svěřenců má ještě šanci na záchranu. Sebe i mužstva.

Více o Spartě čtěte v úterním deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud