Jakub Hlaváč
4. října 2012 • 13:10

Rváče Hollwega svázali do kazajky. Připomeňte si další drsné tresty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozzuřený výraz a práskající knír dával na odiv snad v každém duelu Plzně. Americký bouřlivák Ryan Hollweg však narazil. Po sedmi duelech, 91 trestných minutách přišel od disciplinární komise nekompromisní flastr. Pět zápasů STOP. Podívejte se, kdo také byl penalizován na stejně dlouho dobu.



Nezkrotný Hollweg nejprve složil dva dvoumetrové chasníky z obrany Karlových Varů, pak se v rohovnickém souboji poměřil s „profíkem“ Davidem Kočím. A naposledy se předvedl v úterý v Brně. Nejprve naskočil na Róberta Petrovického s rukama před sebou a následně mu ještě poslal pěstní pozdravy.

Za recidivu inkasoval od disciplinárky trest na pět utkání, plzeňský klub okamžitě reagoval nesouhlasem. Zde jsou další případy z minulé sezony, kdy „hříšníci“ dostali stejnou sazbu.

Jaroslav Modrý (Plzeň)

Jaroslav ModrýFoto Barbora Reichová (Sport)
O co šlo? V závěru utkání 50. kola proti Kladnu švihl plzeňský obránce zezadu unikajícího Petra Kafku. Byl vyloučen na 5 minut a do konce utkání, extraligoví šerifové mu vyměřili trest na 5 utkání nepodmíněně za napadení holí.

Názor Sportu: Sám Modrý připustil, že takové věci se musejí potírat, s výší trestu ovšem nesouhlasil proto, že v minulosti se ničeho podobného nedopustil. Dodatečný trest mohl být v jeho případě skutečně shovívavější, Plzeň podala odpor, ale neuspěla. Bylo těsně před play off, rozsudek mohl být i jasným signálem, že se něco podobného nebude tolerovat.

Libor Procházka (Kladno)

Libor ProcházkaFoto Jaroslav Legner (Sport)
O co šlo? Rozjetý bek Libor Procházka se v zápase 10. kola v Pardubicích střetl ve středním pásmu s Radovanem Somíkem. Původně jej sudí vyloučili na dvě minuty, jenže když Somík opouštěl led jen s pomocí pardubických masérů, trest navýšili až do konce zápasu. Nakonec hokejoví soudci obvinili Procházku z hokejové brutality a vynesli tvdý ortel: 5 zápasů stop.

Názor Sportu: Byl to zákrok, který vyplynul ze hry, čímž se výrazně odlišuje od případu Modrého či Hollwega. Čin byl kvalifikovaný jako „pokus o úmyslné zranění“, což bylo velmi necitlivé. Vše se však zdálo být spíše nešťastnou náhodou než úmyslem. Pro Procházku hovoří i jeho „rejstřík“ vyšší tresty v posledních sezonách dostával jen za nesportovní chování…

Martin Ručinský (Litvínov)

Martin RučinskýFoto Michal Beránek (Sport)
Hokejkou přetáhl brněnského Jaroslava Svobodu a ortel byl následující: „Zařadili jsme to podobně jako předchozí přestupky. Podle inovovaného herního řádu spadá přestupek Martina Ručinského, tedy úder holí do oblasti hlavy a krku, mezi tresty, kde je rozmezí zákazu startů tři až sedm utkání,“ vysvětloval předseda disciplinární komise APK LH Karel Holý.

Verdikt Sportu: „Bylo to dost. Ale víte co? Já se tím nezabývám. Jsou lidi, kteří o tom rozhodují, tak ať si rozhodnou, co chtějí. Dostal jsem trest, odseděl si pět zápasů, a tím to pro mě hasne,“ hlásil hvězdný útočník po skončení penalizace. Faul byl zbytečný, Svoboda měl otřes mozku, sazba správná.

Jiří VašíčekFoto Barbora Reichová (Sport)
Jiří Vašíček (Kometa Brno)

Na rozjezd si vzal pořádnou dráhu, nabral rychlost a všechnu ji využil k nárazu soupeře na mantinel. Bohužel, ruce nahoře. Jiří Vašíček zařídil českobudějovickému Davidu Kuchejdovi pěknou bouli a parádnický steh. Rozhodnuto bylo ve zkráceném řízení rychle a jasně. Pět zápasů nepodmíněně.

Verdikt Sportu: Nájezd to byl ostrý a Vašíček měl předpokládat jeho následky. Sám si zpětně uvědomil a záznam ohodnotil jako „ošklivý“. Na druhou stranu i u něj sehrála jistou roli pověst nenapravitelného raubíře, trest byl hodně tvrdý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud