9. října 2012 • 16:10

Poprask u sousedů! Giroux s Brierem už trénovali v Německu

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý klub Eisbären Berlín v DEL lize je u vytržení. Poprvé se totiž na tréninku týmu objevili Claude Giroux a Danny Briere, zámořské hvězdy. A hned se kolem s nich strhnul humbuk. Kanadská dvojice by se měla v dresu svého nového zaměstnavatele představit už v pátek, kdy se klub utká s Kolínem. Oba útočníci mezitím na internetu uveřejnili zdravice, na nichž vykládají, jak moc se těší na fanoušky klubu.



Mimořádný den pro německý hokej. Giroux a Briere se oficiálně připojili k týmu, což v tamní lize vyvolalo pochopitelně velký ohlas. Už na letišti se kolem nich srotily desítky novinářů a fanoušků. A po prvním tréninku to nebylo jiné.

„Tuhle ligu jsem si vybral hlavně proto, že se v ní hraje mnohem tvrději než třeba ve Švýcarsku nebo v Česku,“ říkal 24letý Giroux, jenž během minulé sezony zářil po boku Jaromíra Jágra. Právě legendární útočník se ho pokoušel zlanařit do Kladna, což se nakonec nepodařilo.

„Je to škoda, ale zase chápu, že chtěl někde hrát s kanadským parťákem, což pro něj bylo důležitý,“ uvedl majitel Rytířů.

Giroux a Briere, to je prvotřídní reklama pro německou ligu. „Mohou tady zůstat dva týdny, ale taky dva měsíce. Uvidíme. To je jedno, každopádně si moc vážíme, že je tady máme. Snad nám přinesou štěstí,“ věří Peter John Lee, generální manažer klubu.

Zde se podívejte na video, na nichž oba zdraví fanoušky Eisbärenu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud