Jonáš Bartoš
11. října 2012 • 22:07

Tvrdý atak na Straku, nájezd a pískání na Jágra. Jak si vedly hvězdy v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oběma je přes čtyřicet, ani jeden ale nepatří do starého železa. Martin Straka i Jaromír Jágr v předehrávce 11. kola hokejové extraligy mezi Plzní a Kladnem (2:1 s.n.) nabídli vyprodané plzeňské aréně slušné představení.  Na Strakovi se drsným zákorkem vyfauloval kladenský obránce Mocek. Jágr sice nebodoval, ale spolu s gólmanem Cháberou patřil k nejlepším Rytířům na ledě.



Na souboj hokejových legend byli zvědaví i jiní známí sportovci. Vedle kapitána fotbalové Viktorie Plzeň Pavla Horvátha v hledišti seděl Jaroslav Špaček, který momentálně pomáhá s tréninkem západočeských obránců. Nechyběl ani někdejší výborný hokejista Jiří Hrdina.

Kladenský lídr Jaromír Jágr se v duelu s Plzní střelecky neprosadil a Rytíři prohráli zápas 1:2 po samostatných nájezdechFoto Barbora Reichová (Sport)
Jágr protáhl hned první střídání, na ledě vydržel celou minutu a půl. To byl jeden ze dvou momentů, kdy se v úvodní třetině na ledě potkal se svým dlouholetým parťákem, pro čtvrteční večer soupeřem Martinem Strakou.

Oba borci se na ledě většinou míjeli. Zatímco kladenská hvězda brázdila kluziště v první lajně po boku zámořských souputníků Plekance s Tlustým, plzeňský kapitán naskakoval ve druhé formaci po boku Vlasáka a Gulaše.

Hvězdní útočníci o sobě dávali vědět. Jágrova lajna trávila na ledě tradičně nejvíc času, kladenská "68" se už během první třetiny dostala dvakrát do nebezpečného zakončení. Góly z toho nebyly, místo Jágra jako první pálil Tlustý, který proměnil parádní uvolnění Plekance.

Aktivní byl i Martin Straka. Když jeho lajna vyjela na led, jinak výtečný Chábera hlásil pohotovost. Plzeňský kapitán byl na ledě u vyrovnávací branky na 1:1, když si do vlastní sítě hodil puk obránce Majeský.

Největší hvězdy v akci. Kladenský Jaromír Jágr a plzeňský Martin Straka se na ledě potkávali spíše sporadicky. Nakonec souboj hvězd vyhráli Západočeši 2:1 po samostatných nájezdech.
Největší hvězdy v akci. Kladenský Jaromír Jágr a plzeňský Martin Straka se na ledě potkávali spíše sporadicky. Nakonec souboj hvězd vyhráli Západočeši 2:1 po samostatných nájezdech.

Plzeňský stadion pořádně nadzvihla situace ze závěru druhé třetiny. Domácí zamkli Rytíře do třetiny, když si kladenský obránce Mocek vyšlápl na Straku. Domácí modlu srazil zezadu krosčekem na bránu, Cháberova svatyně vylétla z pantů.

"Smrt Kladnu! Kladno patří na dno!" Stadionem směrem k hostujícímu týmu létaly ještě mnohem ostřejší výrazy, pískot naštvaných diváků rval uši. Rozhodčí posoudili situaci jako jasný faul. Mocek za krosček dostal 5 + do konce utkání, za ryku publika opustil arénu a utkání pro něj skončilo. Straka se po přestávce vrátil a utkání dohrál.


Těsně před atakem na Straku se k ledu poroučel i Jágr. Nejdřív předvedl úchvatné sólo od vlastní modré, bekhendovému zakončení chyběla trocha přesnosti. Po srážce s protihráčem zůstal na ledě, pracně dojel ke střídačce. Plzeňské publikum, jak jinak, na kladenskou hvězdu pískalo.

Straka znamenal pro hostující tým velké nebezpečíFoto ČTK
Největší pískot směrem k pravému kladenskému křídlu přišel během samostatných nájezdů. Jágr se rozjel hned k první penaltě a suverénně proměnil.

„Já tribuny nevnímal. Byl jsem tak unavenej, že je mi to bylo jedno. I kdyby bučeli nebo křičeli,“ dodal Jágr před kamerou České televize po utkání.

Oba útočníci patřili k nejaktivnějším hráčům na ledě. Straka zaslouží respekt už jen za to, že se po drsném zákroku dokázal vrátit do třetí třetiny a zápas dohrál. "To nic nebylo, k takovým situacím při hokeji dochází," odbyl ošklivě vypadající moment sám hráč.

Jágr zase několika parádními akcemi předvedl, proč vyprodává extraligové stadiony po celé republice. Kličkoval, napadal, bruslil, navíc proměnil penaltu, byť neznamenala konečné vítězství pro Kladno. Na Jágra se zkrátka chodit vyplatí...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud