24. října 2012 • 22:02

Hanzal o porážce: Nám při přesilovce jedou soupeři sami na gólmana...

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týdny čekání na ostrý zápas dnes pro hokejisty Milana Michálka a Martina Hanzala skončily. Oba útočníci z NHL nastoupili v extraligovém duelu za České Budějovice proti Litvínovu, ale náladu jim při návratu na led po delší době pokazil výsledek. Jihočeši doma podlehli 0:3.



Michálek i Hanzal se shodli na tom, kde České Budějovice zápas ztratily. Podle nich to bylo za stavu 0:0 v domácí přesilovce pět na tři. Nejen, že Jihočeši při početní výhodě neudeřili. Navíc v době, kdy Litvínov hrál už ve čtyřech, skóroval.

Trávníček proměnil trestné střílení, když jej předtím fauloval právě Hanzal. "Já bych se nechtěl dohadovat o tom, jestli to faul byl, nebo ne. Nám při přesilovce jedou hráči soupeře sami na gólmana. A to je chyba, která se nesmí stávat," řekl Hanzal.

Michálek mluvil podobně. Podle něj tato situace vývoj utkání ovlivnila. "Celý zápas byl takový divný. Ale ta nevyužitá přesilovka pět na tři to zlomila ve prospěch Litvínova," uvedl držitel bronzové medaile z letošního světového šampionátu.

Jihočeši podlehli ve třetím extraligovém utkání v řadě. Předtím prohráli na Slavii a ve Vítkovicích. V tabulce klesli na 12. místo, přitom si od dnešního souboje slibovali bodový zisk. Už kvůli tomu, že za ně poprvé v sezoně nastoupili oba útočníci z NHL.

"Pocity nemůžou být dobrý, když jsme ten zápas nezvládli," řekl po své premiéře Hanzal. "Musíme se víc tlačit do brány a dát nějaký gól. Po těch porážkách nemáme tolik sebevědomí. Když se nedaří, je to těžké," uvedl Michálek.

Naposledy nastoupil k soutěžnímu duelu 20. května na mistrovství světa. Tehdy pomohl v boji o bronzovou medaili k vítězství nad Finskem. Pětiměsíční přestávka do dalšího soutěžním duelu se na něm prý projevila. "Bylo znát, že jsem nehrál delší dobu. Nohy mi potom úplně odešly," řekl Michálek.

Hanzala překvapilo tempo extraligových duelů. "Nečekal jsem, že to bude takhle rychlý. Ale je to asi dané i tím širším kluzištěm, každý pak na něm nabere rychlost," uvedl útočník Phoenixu.

Původně měli oba hráči naskočit v dresu Českých Budějovic už před týdnem. Na poslední chvíli však svůj start odložili, v tu dobu se zdálo, že by se zámořská soutěž mohla v dohledné době rozběhnout. Nyní je však situace jiná. "V NHL se nic neděje, nechtěli jsme proto dál čekat," uvedl Michálek.

Aleš Kotalík z Českých Budějovic stíhá Kamila Černého z Litvínova.jpg
Aleš Kotalík z Českých Budějovic stíhá Kamila Černého z Litvínova.jpg

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud