31. října 2012 • 14:52

Valábik pěstmi mstil Dlouhého. Kdyby ne já, udělá to někdo jiný, říká

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spoluhráč zůstal po faulu na ledě, takže neváhal a šel to srovnat. Z NHL tuhle roli obránce Boris Valábik zná důvěrně, tak ji předvedl i v dresu Komety v úterním zápase v Liberci. Drsný zákrok domácího Lukáše Dernera na Radka Dlouhého, který musel být z ledu vynesen, ihned oplatil a Dernera poslal několika ranami k zemi.



Dlouhý patří ke klíčovým hráčům Brna a Valábik po jeho sražení neváhal ani vteřinu, než se vydal rovnou cestou za Dernerem.

„To je takový instinkt. Když vidíte spoluhráče, že je mu ublížené, navíc faulem, cítíte potřebu se ho zastat. Neříkám, že to bylo nějak zákeřné, ale nedělá se to. Chtěl jsem dát najevo, že takové zákroky na naše hvězdné hráče se tolerovat nebudou. Kdybych to neudělal já, udělal by to někdo jiný, takže je zbytečné bavit se o tom, kdo se do toho pustil,“ řekl Valábik s odstupem jednoho dne.S Dernerem byl hotový poměrně rychle. Oba inkasovali trest na pět minut a do konce zápasu.
Pěstní souboj v podání domácího Lukáše Dernera a Borise Valábika. Slovenský obr v barvách Komety mstil ostrý zákrok na svého spoluhráče Radka Dlouhého.Foto ČTK

Valábik pak sice obraně Brňanů chyběl, o to víc, že z ní vypadl pro zranění Jozef Kováčik a ke konci zápasu v Liberci měl zdravotní potíže Tomáš Žižka. Přesto mu nikdo nevyčítal, že rukavice zahodil. Spíš naopak.

„To není, že by to Boris vyhledával. Tady to bylo naprosto v pořádku,“ řekl na adresu bývalého bijce Atlanty brněnský kouč Zdeněk Venera.

Dlouhý musel být z ledu dopraven v zafixované poloze na nosítkách. Po zápase Kometa oznámila, že by se mělo jednat o lehčí otřes mozku, žádné novější zprávy zatím nejsou k dispozici. Ještě ve středu odpoledne byl Dlouhý v péči lékařů. „Zatím nic nevím, nezlobte se,“ řekl do telefonu tichým hlasem. Brňané neviní Dernera z úmyslu Dlouhého zranit.

„Nebyl to útočný faul, že by po něm šel. Bohužel, takové věci se v hokeji stávají. Hlava hráče je křehká. Loket tam byl, ale úmyslný likvidační zákrok bych v tom neviděl,“ řekl Venera.

S tím, že by mohl mít Dlouhého v sestavě pro páteční zápas proti Zlínu, se ale rozloučil hned ve středu ráno. Naopak už by mohl přivítat po návratu Leoše Čermáka, který vynechal poslední tři zápasy kvůli svalovému zranění.

„Na pátek to nějak poslepujeme a pak nám reprezentační pauza určitě přijde vhod,“ dodal Venera.

Pavelec smutně loví puk ze své sítě.
Pavelec smutně loví puk ze své sítě.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud