Květoslav Šimek
7. listopadu 2012 • 14:30

Ostro a jednoducho! Nabádal trenér Oremus hokejisty Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vítkovický restart začal slovenský trenér Peter Oremus v pořádném tempu. Už čtvrt hodiny před začátkem jeho prvního tréninku byli hráči na ledě. Peter Oremus s asistentem Ladislavem Svozilem přišli deset minut před desátou. A pak už se Jiří Burger, Marek Malík, Michal Barinka či Roman Málek za celou hodinu takřka nezastavili.



„Musíme se za těch pár dní poznat, není dlouhý čas do středy,“ říká Peter Oremus, který nahradil odvolaného Mojmíra Trličíka. Ještě v neděli vedl Skalici proti Zvolenu, v úterý byl coby asistent Vladimíra Vůjtka v Bratislavě na srazu slovenské reprezentace. Kontrakt s Vítkovicemi řešil Oremus na dálku a přes telefon.

Ostravskému týmu se poprvé představil ve středu ráno. I proto si hned naplánoval i odpolední trénink. Po něm se zase vrací ke slovenské reprezentaci, kterou čeká Německý pohár.

Do neděle tak Vítkovice převezme asistent Ladislav Svozil. Ten na prvním tréninku i žertoval. „Se mnou už se moc v klubu nepočítalo, mám malé tepláky…“ stěžoval si Svozil naoko.

Jinak se „jelo“ v plném nasazení a takřka bez přerušování. „Pojď, pojď, jazdi, jazdi, jazdi!“ volal Oremus během herních cvičení. U tabule hned upozorňoval na chyby. „Tady ten souboj musíte dohrát! Jinak je z toho automatické přečíslení. Ostro a jednoducho!“

Nový kouč Vítkovic Peter Oremus v akci
Video se připravuje ...


Kromě marodů Jana Káni, Tomáše Kudělky a Romana Poláka chyběl z klíčových hráčů na ledě pouze Viktor Ujčík. Naopak trénoval Radim Hruška, který za působení předešlých koučů Mojmíra Trličíka a Zdeňka Motáka vypadl z vítkovické sestavy. Trenér Oremus zatím žádné hráčské změny rozebírat nechtěl.

„Všichni jsme na jedné čáře, každý musí podávat stoprocentní výkony,“ reagoval slovenský kouč. „Přišel jsem ráno, musíme se poznat.

A sednout s vedením klubu. Hráči jsou tu kvalitní, uvidíme. Teď nás bylo málo, máme nějaká zranění, kompletní budeme až na konci týdne. Budeme to řešit v nejbližších dnech.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud