3. prosince 2012 • 04:00

"Zlatému" Jágrovi fandila na Kladně i "zlatá Bára" Špotáková

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Zlatý“ zápas mezi Kladnem a Libercem si nemohla nechat ujít ani „zlatá“ Bára! Nedělní hokejový šlágr, v němž Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem nastoupili ve zlatých dresech, totiž z hlediště sledovala i oštěpařka Barbora Špotáková, dvojnásobná olympijská šampionka. A nejdříve si myslela, že v těchto dresech budou už kladenští hokejisté nastupovat pořád.



„Takže musím říct, že se mi ta zlatá moc nelibí, ty tradiční barvy modrá a bílá byly lepší,“ říkala atletka. Až potom se od redaktora Sportu dozvěděla, že zlaté trikoty jsou pouze na jedno speciální utkání.

„Aha, to jsem ani nevěděla. Tak to potom jo, to je dobrá věc, navíc když výtěžek půjde na dobročinné účely,“ říkala Špotáková, když krátce ve VIP prostorech promluvila po první třetině. Do rozhovoru se jí ale zezačátku moc nechtělo. „Chci mít, prosím, chvíli klid,“ omlouvala se oštěpařka, která po zisku druhého olympijského zlata zažila další mediální kolotoč.

Když zjistila, že otázky budou jen o hokeji, ochotně kývnula. „Atmosféra je dobrá, akorát kde jsou nějaké góly?“ pousmála se po první třetině, v níž žádný gól nepadnul. Ani v té druhé, až ve třetí části viděla, jak Kladenští nasázeli dva a nakonec vyhráli 2:1.

Zlaté dresy, zlatí fanoušci. A nakonec i zlaté body pro Kladno!
Zlaté dresy, zlatí fanoušci. A nakonec i zlaté body pro Kladno!

Utkání sledovala z tribuny, na sobě měla i kladenskou šálu. Vedle ní seděl přítel Lukáš Novotný, právě on je velký fanoušek Rytířů. Špotáková připustila, že dopředu tušila, že bude v hledišti velká zima, proto se pořádně navlékla. „Když s tím člověk dopředu počítá a pořádně se nabalí, je to v pohodě,“ říkala atletka, největší favoritka v anketě o Sportovce roku, která bude vyhlášená 19. prosince.

V desítce nejlepších se umístil i Jaromír Jágr, jenž se před zraky Špotákové proháněl po ledě. „Jsem ráda, že jsem stihla zápas ještě předtím, než začne NHL,“ přiznala atletka, která v minulé sezoně na utkání Rytířů zavítala několikrát, letos ale poprvé. A zrovna to byl zlatý zápas...

Špotáková nedávno veřejně oznámila, že kvůli těhotenství přerušuje svou zatím veleúspěšnou kariéru.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud