12. prosince 2012 • 20:15

Za Jágrův zlatý dres půjde 150 tisíc na dětský smích v nemocnicích

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Speciální zlatý dres Jaromíra Jágra, ve kterém odehrál extraligový zápas proti Liberci, se vydražil za 150 101 korun. Spolu s dresy dalších jeho kladenských spoluhráčů charitativní aukce vynesla částku 446 577 korun. Ty poputují na konto projektu Dr. Klaun, díky kterému mohou vyškolení klauni chodit rozdávat smích na dětská oddělení nemocnic.



„Přál jsem si, aby to byla co nejvyšší částka, přeci jen je to na dobrou věc. Takže mám radost, že se aukce vydařila,“ pochvaluje si výsledek dobročinné akce Jaromír Jágr.

Jeho dres v aukci od začátku logicky vedl, nicméně fanoušci si cenili i dalších dresů kladenských hvězd Tomáše Plekance (41 399 korun) či Pavla Patery 30 200).

„Finanční krize se nepříjemně dotkla nejen nás, ale i ostatních neziskovek. Také proto si tolik vážíme toho, co pro nás kladenský hokejový klub udělal. Klobouk dolů,“ těšily naskakující částky Rafaela Wojase který má v občanském sdružení Chance 4 Children na starost projekt Dr. Klaun.

V rámci iniciativy, která již od jara roku 1999 aktivně pomáhá hospitalizovaným dětem v České republice při překonávání traumatu z dlouhodobého pobytu v nemocničním prostředí, se půjde ve čtvrtek za dětmi do nemocnice v doprovodu klaunů podívat trojice kladenských hokejistů Jiří Tlustý, Libor Procházka a Jan Chábera.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud