4. ledna 2013 • 14:10

Jágr naposledy potupil Bednáře sedmi body. Kladnu ale chybí opory

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se proti sobě postavili naposledy v NHL, pro Jaroslava Bednáře to byla potupa. Washington v roce 2003 v čele s Jaromírem Jágrem porazil Floridu 12:2 a kladenská legenda si tehdy připsala sedm bodů (3+4)! „Jo, to byl pěkný debakl. Snad to tentokrát bude lepší!“ usmívá se slávistický kanonýr Bednář, který se svým týmem dneska od 17.30 hodin zavítá do Kladna. Právě souboj Jágr versus Bednář je velkým lákadlem.



Hráli spolu v Omsku, potkali se i v národním týmu. Teď budou hrát proti sobě. „V mých letech už to tolik neprožívám, ale určitě se na to těším,“ říká 36letý Bednář, který si moc dobře vybavuje poslední vzájemný souboj v NHL.

On tehdy hrál za Floridu a ve Washingtonu jeho soubor krutě narazil. Capitals soka rozdrtili 12:2, Jágr kanonádě šéfoval sedmi body (3+4). „Pro nás to byl zápas blbec, byli jsme jako dřevění, nešlo nám vůbec nic,“ vzpomíná Bednář na leden roku 2003.

Pro šikovného útočníka to byla poslední štace v NHL, potom se vrátil do Evropy. Působil v Omsku, v němž se během výluky v sezoně 2004/05 setkal i právě s Jágrem.

„Zažili jsme spolu spousty srandy, bylo to super,“ vzpomíná na rok,  ve kterém s Omskem vyhráli prestižní turnaj Super Six. Do KHL se potom později vrátil a v roce 2009 proti Jágrovi prožil ještě jeden zápas. Legenda hrála za Omsk, Bednář za Nižnij Novgorod. Avangard vyhrál 3:0, z posledních dvou vzájemných zápasů je to tedy 2:0 pro Jágra. A slávistický útočník má co vracet!

„Takhle to neberu. Spíš myslím na to, aby se nám se Slavií podařilo udržet na vítězné vlně, v Kladně pochopitelně chceme vyhrát,“ tvrdí Bednář, jenž si zatím v dosavadních 11 zápasech připsal už 12 bodů (9+3).

„Cítím se výborně, hokej si opět moc užívám. Poté, co jsem předtím v Luganu jenom trénoval a nehrál, jsem nadšený,“ tvrdí. Do dnešního utkání proti oslabenému Kladnu (chybí vedle Plekance a Hlaváče i kapitán Patera) se Slavia vrhne v plné síle.

Bednář ale nezůstane ve Slavii do konce sezony, dnes se dohodl na smlouvě se švýcarským týmem SC Bern. „Jardu lákal hrát hokej ve špičkové organizaci s nejvyššími cíli. Nabídek měl více, ale rozhodl se pro Bern,“ uvedl jeho agent Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services. „Ještě však na neurčitou dobu zůstane ve Slavii, se kterou se SC Bern zároveň dohodl na zapůjčení hráče,“ dodal Vůjtek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud