8. ledna 2013 • 17:05

Jágr vlétl na Litvínov a překvapil fanoušky, své Kladno i soupeře

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl šok! Pro fanoušky, spoluhráče, protihráče. Ale i pro samotné kladenské trenéry. Jaromír Jágr se totiž na poslední chvíli rozhodnul, že nastoupí proti Litvínovu! A to i přesto, že dopředu avizoval, že kvůli dohodě o nové kolektivní smlouvě v zámoří už hrát nebude... Jenže nechtěl nechat marodkou zdecimované Kladno ve štychu a před odletem do Ameriky ještě do utkání naskočil! A Rytířům pomohl k výhře 3:2 dvěma asistencemi.



Když fanoušci uviděli hráče s číslem 68 na ledě při rozbruslení, nestačili se divit. I lidi z vedení klubu si bleskově začali zjišťovat informace. Jágr do poslední chvíle tajil, že bude hrát. Do poslední chvíle váhal.

„Bylo to Jardovo spontánní rozhodnutí, které udělal na poslední chvíli. I pro nás to bylo částečné překvapení. Asi se chtěl rozloučit s domácími fanoušky,“ uvedl ředitel kladenského klubu Václav Bartoš.

I když je jeho největší kamarád, ani on netušil, jestli majitel klubu skutečně nastoupí. Podle informací Sportu dorazil do haly až hodinu před utkáním poté, co si během odpoledne podrobně zjišťoval, jaká je aktuální situace v NHL.

Den před zápasem řekl Sportu, že nenastoupí. „Nemůžu, v Dallasu už mi řekli, že je kolektivní smlouva podepsaná, takže to respektuju,“ uvedl. Jenže během úterního odpoledne si ještě celou situaci znovu ověřil, možná ho přesvědčilo i to, že v KHL nastoupil i hvězdný útočník Ilja Kovalčuk (za Petrohrad).

„Víc o tom nevím, ale je jasné, že Jarda chtěl udělat maximum, aby pomohl týmu v situaci, kdy mužstvo sráží marodka,“ řekl k tomu Bartoš.

Jágr se rozloučil výhrou nad Litvínovem
Jágr se rozloučil výhrou nad Litvínovem

V utkání se poprvé dostal na led v páté minutě, za což ho diváci odměnili velkým potleskem. Během první třetiny se dostal i do několika šancí. Ze začátku se šetřil, postupně se ale dostal do tempa.

V polovině zápasu připravil gól Rudovskému, ve třetí části si pak připsal přihrávku na rozhodující gól Daleckého. Celkem si Jágr ve 34 extraligových zápasech připsal 57 bodů za 24 branek a 33 asistencí.

Tady je to černé na bílém. Jaromír Jágr na soupisce Kladna k dnešnímu utkání s Litvínovem! Tady je to černé na bílém. Jaromír Jágr na soupisce Kladna k dnešnímu utkání s Litvínovem!Foto iSport.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud