17. února 2013 • 17:56

Rekordman Růžička: Vyrovnal góly Moravce a trumfnul nedostižného Krále

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

V reprezentaci stále zaostává za svým extraligovým stínem, a teď to bude mít ještě těžší. Třinecký útočník Martin Růžička gólem proti Zlínu dorovnal hned dva rekordy české nejvyšší soutěže - střelecký Davida Moravce (38 gólů) a v kanadském bodování Richarda Krále (77 bodů). Ve třetí třetině přidal ještě asistenci a Králův rekord tak pokořil.



Třinec přijel do Zlína na přímé klání o třetí extraligovou příčku. Úvod se ale Ocelářům vůbec nevyvedl, už v 8. minutě prohrával o dva góly.

Růžičkův milník přišel v čase 22:05. Svým typickým způsobem, střelou z kruhu, snížil na 1:2 a vyrovnal tak hned dva rekordy. Osmatřicet přesných zásahů zaznamenal dosud pouze David Moravec ve vítkovickém dresu v sezoně 1997/98.

Pozici nejproduktivnějšího hráče v historii základní části samostatné české soutěže navíc vzápětí překonal. Ve 46. minutě se přihrávkou na gól Václava Varadi dostal o bod před Richarda Krále, který v sezoně 1999/2000, také v dresu Třince, dosáhl 77 bodů (24+53). Růžička si schoval na památku puk a má čtyři kola před koncem bilanci 78 (38+40).

Na kontě má Růžička už z roku 2011 rekord v kanadském bodování play off, poté co v 18 zápasech nasbíral 33 bodů za 17 branek a 16 asistencí. Překonal tehdy výkon Žigmunda Pálffyho z roku 1992, kdy slovenský útočník v dresu Trenčína zaznamenal ve 13 duelech 26 bodů za 18 branek a osm přihrávek. Po tehdejším zisku titulku s Třincem odešel Růžička na rok do Kontinentální ligy, kde hrál za Chabarovsk.

Třinci ale ani přepisy historických rekordů k výhře nestačily. V klání tradičních rivalů prohrál ve Zlíně 2:4.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Okál (Tesařík, Čajánek), 8. Honejsek (Čajánek, Tesařík), 35. Holík, 40. Čajánek (Honejsek) - 23. M. Růžička (Hrabal, D. Květoň), 46. Varaďa (M. Růžička). Rozhodčí: Minář, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 5007.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Čech - Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Třinec: Hamerlík - Roth, Ovčačík, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Zagrapan, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Hrňa, Peterek, Matuš - Klimenta, Polanský, Adamský. Trenéři: Turek a Janků.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud