Michal Koštuřík
17. února 2013 • 19:41

Je těžké načasovat formu, postěžoval si Petr Čajánek po zničení Třince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve stínu Růžičkova přepisování historických tabulek dokráčel výběr PSG Zlín k dalšímu domácímu triumfu (sedmému v řadě!) a po zaslouženém složení Třince 4:2 mu opět patří druhé místo v extraligové tabulce. Minimálně do pondělní dohrávky Slavie s Kladnem. „Vletěli jsme na ně,“ lebedil si kapitán vítězů Petr Čajánek, autor krásného gólu a dvou asistencí.



Zlín bez dlouhodobě zraněného tria Horčička, Melenovský, Matějíček jasně ovládl první třetinu. Prostě dělal maximum, aby napravil páteční porážku v Kladně. „Chtěli jsme to odčinit před domácími diváky. Měli jsme výborný start, dali dva rychlé góly. Pak se Třinec zvedl a prokázal, jak je nebezpečné mužstvo. Naštěstí jsme si udržovali náskok a pak už se to soupeři špatně dotahuje,“ shrnul Čajánek, nejlepší hráč na ledě.

On sám však cítí, že je v jeho výkonech značná rezerva. „Já osobně nějakou extra formu necítím. Konec sezony je strašně rozkouskovaný, nejdřív reprezentační přestávka, teď se zase pět dnů nehraje, potom pauza během předkola play-off. Pro hráče je těžké formu dobře načasovat,“ postěžoval si na nesourodý program, který podle zkušeného centra vyhovuje vítězům předkola.

Peter Hamerlík z Třince inkasuje čvrtý gól
Peter Hamerlík z Třince inkasuje čvrtý gól

„Tým, který vyhraje na tři zápasy je v tempu a pak se střetne s nerozehraným soupeřem. Na druhou stranu když máte zraněné hráče, mají víc času se vyléčit. Podle mě je to nešťastně nastavený hrací systém. Ale to je jen můj názor. My se teď budeme snažit o výhodu domácího ledu,“ míní Čajánek.

Páteční kolaps v Kladně měl ve zlínské kabině dohru. Své si k němu řekli hráči i trenéři. A efekt se dostavil. Třinec v úvodu nestíhal. „Po první třetině nebylo rozhodnuto jen díky brankáři Hamerlíkovi,“ soudil asistent Juraj Jurík. Klubu se vyplatilo posunutí začátku na odpoledních 15.30, dorazilo přes pět tisíc lidí. To je na zlínské poměry špičkové číslo. „Bbude záležet, jak tento krok vyhodnotí vedení klubu. Třinec musel přijet dřív a cesta na něm byla znát, což nám pomohlo,“ dodal Jurík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud