30. května 2013 • 11:22

Stěhování Budějovic: zájem o extraligu má i Znojmo a Jindřichův Hradec

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta hrozba dál visí ve vzduchu a ještě dlouho bude. Českobudějovický Mountfield v zákulisí čile pracuje na eventualitě, jíž se řada fanoušků zdráhá uvěřit, ale která je velmi reálná. Vedení klubu zvažuje, že opustí město a bude hrát extraligu jinde.



Jak už deník Sport informoval v sobotu, vedení klubu uvažuje, že opustí jihočeskou metropoli a hokejový tým přesune do míst, kde by se setkal s mnohem větší podporou ze strany města a tamních sponzorů. Zkrátka, že by České Budějovice zmizely z extraligové mapy.

V této souvislosti již podali demisi dva členové představenstva HC: Zdeněk Blažek a Ivan Drbohlav.

Miroslav Schön, jeden z majitelů firmy Mountfield, jež je zároveň vlastníkem klubu, už rozjel jednání s prvoligovým Hradcem Králové a přiznal, že debaty běží velmi dobře.

Zkraje týdne proběhlo první setkání, v těchto dnech dojde na další. Kluby řeší, zda, jak a kdy by se případný a logisticky náročný přesun uskutečnil. „Příští schůzka s vedením hradeckého klubu celou věc někam posune,“ uvedl Schön pro iSport.cz.

„Mým jediným cílem pro nejbližší období je, aby náš klub přežil a byl schopen hrát extraligu. To, co nyní probíhá, je jeho ekonomická likvidace,“ dodal vrcholný představitel klubu, jenž se nově ujme i pozice prezidenta klubu.

Původcem uvažovaného odchodu zavedeného oddílu z Budějovic je spor o výtoč piva Budvar v extraligové aréně, kam má od nové sezony a na základě smlouvy BPA s kluby povolen vstup pouze pivovar Radegast.

Svízel tkví v tom, že se Budvar s radnicí domlouvá na pronájmu bufetů v hale, a kdyby město úmluvu posvětilo, penalizace od BPA (pokuta 1 milion na utkání, 26 milionů za základní část) by klub v podstatě zlikvidovala.

„Stanoviska radnice a Budvaru vnímám jako konečná. Nicméně, pokud z jejich strany přijde zájem o konstruktivní jednání, jsem okamžitě připravený přijet a bavit se o tom,“ pronesl Schön, jenž se patrně po neděli rozjede do dalších bývalých extraligových štací k průzkumu terénu.

Zájem setkat se potvrdili manažeři z Jindřichova Hradce a Znojma. „Jde o nabídky na jednání. Jsem pevně rozhodnut do obou klubů v příštím týdnu zajet,“ dodal Schön.

Celý problém Českých Budějovic by vyřešilo, kdyby se Budvar pivovar stal partnerem Jihočechů a klubu garantoval příjem minimálně 13 milionů korun
Celý problém Českých Budějovic by vyřešilo, kdyby se Budvar pivovar stal partnerem Jihočechů a klubu garantoval příjem minimálně 13 milionů korun

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud