4. listopadu 2013 • 04:57

VIDEO: Sýkorově Granlundovce chyběl kousíček, tak rozhodl nájezdy

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejové extralize kroutí za Plzeň první sezonu, ale už o sobě dává pořádně vědět. 23letý slovenský šikula Ján Sýkora při nedělním vítězství 1:0 po penaltách nad Litvínovem potvrdil pověst specialisty na nájezdy, svůj pokus proměnil.



Během zápasu se navíc pokusil o fintu ála Granlund, kdy zvedl puk a florbalově ho chtěl zpoza branky prostrčit do sítě! Manévr mu nevyšel, přesto plzeňští fanoušci tento pokus ocenili skandovaným potleskem...

Ten má ale šikovné ruce! Ján Sýkora, útočník, který do Plzně přišel z Banské Bystrice, si pořádně věří. Nedělní pokus o nevídané zakončení to jen dosvědčuje.

Ján Sýkora se blýskl fintou ála Granlund. Chybělo pár centimetrů!
Video se připravuje ...

„On je opravdu mimořádně šikovný. Jednou se o to dokonce pokusil při tréninku a vyšlo mu to! Když se to dobře udělá, hrozně blbě se to chytá,“ říká o něm gólman Matěj Machovský, spoluhráč z Plzně.

Tentokrát mu to ve 26. minutě nevyšlo, ale jeden úspěšný pokus už na svém kontě má. 18. dubna v rámci European challenge v dresu Slovenska skóroval do sítě českého mužstva. Přesto tento florbalový pokus nejvíce proslavil Mikael Granlund, finský technik, který touto fintou zdeptal Rusy při šampionátu v Bratislavě v roce 2011. Sýkora na něj při zápase nenavázal. Zatím...

Rozhodně není vyloučené, že se o něco znovu pokusí. Svou nápaditost předvedl i při nájezdech. Před litvínovským gólmanem Pavlem Francouzem trochu zpomalil a mohutně napřáhl. Potom zvolil technickou střelu, která nakonec skončila za zády litvínovského brankáře.

VIDEO | Podívejte se na originál v podání Mikaela Granlunda

Ten se na něj přitom speciálně chystal. „Věděl jsem o něm, mám ty nájezdy nastudované z videa. Je hodně šikovný, snažil jsem se ho nahnat tak, aby musel vystřelit, aby nedělal žádné složité kličky, protože to se pak blbě odhaduje. Nakonec vystřelil a nějak se to překulilo do branky, ani nevím, jak,“ vykládal Francouz, který jinak v zápase úřadoval, celkem lapil 28 střel.

SESTŘIH: 18. kolo hokejové extraligy, Plzeň - Litvínov 1:0 po nájezdech
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud