7. prosince 2013 • 23:21

Ton se při Plzni bál Znojma. Jsem šťastný, že to vyšlo, radoval se

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
Sport Magazín s laděním na hokejový šampionát: Dvojrozhovor Radka a Lea Gudasových
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO + FOTO | Oslavy vyšly, Sparta vyhrála. Ne tedy odpoledne, kdy v aréně v pražských Holešovicích řádili plynaři z Gazpromu (7:1 nad legendami Sparty), ale večer, kdy tým kouče Josefa Jandače položil na lopatky Plzeň 4:2.



Že tři góly zařídila Tonova legie zkázy, to není žádné překvapení. V nadsázce řečeno, spíš zarazilo, že domácí výroční duel zvládli. Před deseti roky při oslavách 100 let vzniku rudí prohráli se Znojmem 1:5 a panovaly obavy, že přijde hořké repete.

Historie se neopakovala. Ale pamětník Petr Ton si dvakrát jistý před utkáním nebyl. „Takových velkých oslav se člověk trochu bojí, protože je máte v hlavě a části akcí se účastníte. Hostující tým bývá líp připravený, protože je toho ušetřený. Naštěstí to dnes docela navazovalo,“ pochvaloval si 40letý útočník rázný průběh nevšedního sobotního dne.

SESTŘIH 29. kola hokejové extraligy: Sparta - Plzeň 4:2
Video se připravuje ...


To minulou neděli podobně významnou slavnost v extralize domácí nezvládli. „Nebyli jsme celí zkoprnělí jako před týdnem hráči Pardubic při rozlučce Dominika Haška,“ připomněl ceremoniál legendárního gólmana.

Tábor rudých si přál jediné: vítězství. Při tak perfektně zorganizované akci si ho Holešovičtí zasloužili. „Pro všechny sparťany bylo hodně důležité vyhrát. Takže hezká tečka na závěr dne. Jsem šťastný, že to vyšlo. Zvlášť, když si vybavím to Znojmo. Mám ho pořád v hlavě, hrálo se 10. ledna, já se zrovna vracel po dlouhé léčbě zlomeniny kotníku,“ překvapil pamětí. Na den přesně? Neuvěřitelné.

Oslava 110. narozenin hokejové Sparty
Video se připravuje ...

Při sobotním šlofíku se mu hlavou honily vzpomínky na neslavnou slávu. „Zrovna jsem si šel lehnout a vybavilo se mi to. Sparta slavila 100 let, já měl podepsanou tříletou smlouvu. Tehdy jsem někomu říkal, že až se bude slavit 110 let, já už budu hrát za veterány… Koukám, jak strašně to uteklo. Ale člověk je šťastnej, že pořád ještě může hrát…“

Hrát? Dominovat!

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 12. • 19:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:2
ONLINE
7. prosince
19:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 14:38. Ton, 25:15. Rolinek, 29:41. Pech, 30:58. Rolinek

Hosté: 10:56. Pletka, 20:10. Kratěna

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Novotný) – Hrbas, Pilař, Krejčík, Švrček, Philipp, Gřegořek, Kubát, Kočí – Rolinek, Hlinka, Ton, Rachůnek T., Pech, Kumstát, Buchtele, Rachůnek I., Klimek, Forman, Simon. Trenér: Jandač.

Hosté: Machovský (Mensator) – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Marcel, Mozík, Růžička – Holec, Kašpařík, Kratěna, Sýkora J., Vlasák, Duda, Pletka, Lev, Indrák, Schleiss, Sýkora T., Dvořák, Vlček. Trenér: Razým.

Rozhodčí

Jeřábek, Pešina – Frodl, Charvát

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10 121 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud