Michal Koštuřík
4. ledna 2014 • 16:00

Zámorský nadchl "švédskou" otočkou. Přítelkyně se zhrozila, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Wow, to byla paráda! Švédský kouzelník Linus Klasen, který touto fintou vyškolil českého brankáře Alexandra Saláka na nedávném turnaji Channel One Cup v Moskvě, našel následovníka v české nejvyšší soutěži. A nečekaného. Neortodoxním nájezdem rozhodl páteční duel v Chomutově (3:2 SN) zlínský zadák Petr Zámorský.



Nájezd ze strany, puštění puku mezi nohy, pak rychlá otočka a zasunutí do odkryté brány. Tak střílí góly Klasen – a Zámorský. Ten přitom vůbec neměl tento manévr nacvičený.

„Zkusil jsem to teprve podruhé v životě,“ líčil v sobotu odpoledne. Přesto si v osmé sérii troufnul na hokejovou ekvilibristiku, kterou brankář Martin Růžička neprohlédl.

Parádní otočka Zámorského v nájezdu rozhodla o výhře Zlína v Chomutově
Video se připravuje ...

Zámorského trefa byla o to cennější, že znamenala dvoubodový zisk pro Zlín. „Když mi trenér řekl, že mám jet, tak jsem se ho zeptal, co mám udělat. (úsměv) Vůbec jsem nevěděl. Říkal, ať vystřelím na lapačku. Chtěl jsem ho poslechnout, ale zdálo se mi, že s tím gólman počítal a to místo mi zakryl. Do poslední chvíle jsem nevěděl, co provedu.“

Ve finále si vybavil Klasenův nájezd a šel do toho. Úmysl mu nevyšel úplně dokonale, přesto puk skončil v síti. A Zámorskému hned po zápase začaly na mobilu naskakovat obdivné esemesky.

Jeho přítelkyně se zhrozila, co že si to dovolil... „U mě to bylo provedené tak napůl. Ten Švéd poslal Sašu Saláka úplně na druhou stranu, zato já jsem měl víc štěstí než chomutovský brankář. Kdyby nechal na ledě hokejku, tak to chytne. Propadlo mu to mezi nohama,“ pronesl s vědomím, že vždy je co vylepšovat.

„Kdybych to nedal, asi dlouho už bych šanci na nájezd nedostal a možná bych i dostal vynadáno,“ dodal s úsměvem.

V Soči nevěří

Dost možná, že jeho kousek obdivuje i reprezentační trenér Alois Hadamczik, jenž v pondělí oznámí nominaci na olympiádu do Soči. Zlínský talent je na širší soupisce, sám však vůbec nevěří, že se v konečném kádru objeví.

SESTŘIH: 35. kolo hokejové extraligy, Chomutov - Zlín 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

„Myslím, že z extraligy asi nepojede nikdo. Možná jeden nebo dva beci z Ruska, Krajíc (Lukáš Krajíček) nebo Časy (Petr Čáslava). Já to nijak neprožívám, klukům budu fandit,“ ujišťuje.

Daleko reálnější obrysy má jeho účast na mistrovství světa. Při posledním turnaji Euro Hockey Tour zaujal odvážnou hrou, kterou předvádí poslední týdny i v extralize. „Dostat se na šampionát by bylo neskutečné,“ zasní se 21letý Zámorský, který v pátek nadchl drzým nájezdem.

Rozhovor s Petrem Zámorským čtěte v Nedělním Sportu!

Brankář Kašík hledá puk, má ho naštěstí před sebou
Brankář Kašík hledá puk, má ho naštěstí před sebou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud