Květoslav Šimek
21. ledna 2014 • 11:15

Zíb měl po hrozivém zranění i problémy se zrakem, už ale opět trénuje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Třinecký obránce Lukáš Zíb (36 let) se po těžkém otřesu mozku pomalu vrací na led. S Oceláři už trénuje, bruslí společně s týmem. Kdy se ale vrátí do extraligy, to sám neví. „Na tuhle otázku nemám odpověď,“ krčí rameny Zíb.



Zkušený obránce, který dlouhodobě platí za hráče s nejtvrdší střelou v extralize, se zranil už na začátku listopadu v Chomutově. Ve 48. minutě se snažil s pukem na hokejce vytočit před mantinelem, když jej zezadu dohrál napadající útočník Marek Sikora.

Zíb nejdřív tvrdě narazil hlavou na hranu mantinelu a pak šel obličejem na led. Po hrozivé ráně do hlavy jej z ledu odváželi na nosítkách. Kromě otřesu mozku měl Lukáš Zíb problémy se zrakem. „Bylo to těžké období, ale nechci o tom mluvit, je to soukromá věc,“ omlouval se Zíb.

Třinecký Zíb skončil po děsivém nárazu na mantinel v nemocnici
Video se připravuje ...

Na tréninku Ocelářů zatím obléká modrý dres pro hráče, kteří nejsou v zápasové sestavě. Herní cvičení dělá všechna a po trénincích si přidává pod dohledem hrajícího asistenta Václava Varadi, aby nabral ztracenou kondici.

Třinecký Lukáš Zíb už začal po hrůzostrašném zranění trénovat
Video se připravuje ...

„Kdy budu natolik v pořádku, abych mohl zase hrát, to bohužel sám zatím nevím,“ komentoval Lukáš Zíb stručně pro iSport. V aktuální sezoně stihnul do zranění 18 zápasů, připsal si v nich tři body (2+1).

Očima lékařky

Lékařsky je Lukáš v pořádku

„Z lékařského pohledu už je Lukáš v pořádku, teď už je jeho návrat na trenérech. Samozřejmě se musí na ledě nejdřív znovu zapracovat, dohnat kondici, postřeh, koordinaci a získat cit pro puk. Dalo by se říct, že v tuhle chvíli je na tom tak, jako by začínal letní přípravu na ledě. Zvyká si ale dobře, věřím, že doba jeho návratu do ostrých zápasů nebude zase tak dlouhá.“

Ingrid Ondruchová, primářka rehabilitačního oddělení v třinecké nemocnici Podlesí

To je pecka! Změřili jsme rychlost střely Lukáše Zíba
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud