8. března 2014 • 04:30

Hrdina Slavie Svoboda čekal víc zápasů: Ale nehrabme se mrtvému v zadku

Autor: tej, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během sezony se do brány postavil jen zřídkakdy. Nakonec však odchytal klíčové zápasy v závěru základní části a také díky němu je hokejová Slavia v play off. Adam Svoboda v zatím nejdůležitějším utkání vykryl všechny nájezdy Litvínova a poslal svůj tým do předkola, kde se postaví Pardubicím.



MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 3. • 19:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
3:2
ONLINE
7. března
19:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 19:05. Žejdl, 31:07. Tomica, 65:00. Kadlec

Hosté: 14:38. Hanzl, 28:31. Martynek

Sestavy

Domácí: Svoboda – Šenkeřík, Kadlec, Wharton, Valach, Holub, Knot, Kolařík – Tomica, Jelínek, Žejdl – Sklenář, Langhammer, Krenželok – J. Doležal, Klhůfek, Stránský – Poletín, T. Doležal, Vrdlovec.

Hosté: Francouz – Šlégr, Gula, Zeman, Stříteský, Chaloupka, Posmyk, Pavlík – Ručínský, Hübl, Jánský – Trávníček, Hanzl, Martynek – Lukeš, Piroš, Černý – Jurčík, Majdan.

Rozhodčí

Fraňo, Šindler – Gebauer, Lederer

Stadion

Návštěva

11018 diváků

Slavii se letos na nájezdy nedařilo. Ne že by brankář pustil všechno, ale útočníci se ne a ne trefit. V posledním kole základní části to vypadalo ještě daleko hůř. V utkání proti Litvínovu, které bylo přímým soubojem o postup do play off, chyběli klasičtí exekutoři Skokan a Růžička mladší. Svůj nájezd proměnil pouze Kadlec, ale stačilo to.

SESTŘIH: 52. kolo hokejové extraligy, Slavia - Litvínov 3:2 po nájezdech
Video se připravuje ...

Přestože byly nájezdy litvínovskou chloubou letošní sezony, v nejdůležitějším zápase útočníci pohořeli. Nedali ani jeden. Zazářil totiž brankář Svoboda, který v sezoně kryje záda Furchovi.

"Byl jsem dopředu srozuměný se svou rolí, bral jsem to, že jdu za Domina (Furcha). Ale čekal jsem, že zápasů bude víc, i těch možností bylo víc. Ale nemá cenu se hrabat mrtvému v zadku, to je minulost. Současnost je taková, že teď jsem byl třikrát u zápasů, které jsme vyhráli," počítá Svoboda.

"Je úplně jedno, jestli tam stojí Domino, svatý Dyndy, nebo já... Jsme tým. Ale vnitřně mě to těší, to je bez debat, že jsem něčemu napomohl. Ale to bylo, musíme koukat dál," připomíná blíží se předkolo play off. To začíná už v pondělí, Slavia se utká s Pardubicemi.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud