7. dubna 2014 • 22:59

Kapitán Sparty Rolinek: Vůči Praze je to v Brně hodně nenávistné

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartě zařídil vedoucí gól, pak se potil na trestné lavici při dvojnásobném oslabení. To Spartě bylo hodně těžko. Nakonec ovšem pražský výběr všechny nástrahy překonal, zvítězil 5:3 a kapitán Tomáš Rolinek mohl chodbami Kajot Areny vesele hlaholit.



Kýžený triumf ve čtvrtém dílu semifinále favorita série vrátil do relativně bezpečné zóny. K velké nevoli brněnského publika, které se jen těžko smiřovalo s porážkou a hlavně zvýšeným agresivním pojetím hostů.

Nejviditelnějším případem byl ošklivý atak Tomáše Rachůnka do hlavy Vojtěcha Němce, který se z ledu dostal na nosítkách až do špitálu. Domácí Jan Hanzlík zase holí drsně sklátil Lukáše Pecha, jenž se časem vrátil do hry.

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 4. • 19:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:5
ONLINE
7. dubna
19:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 09:44. Koreis, 20:50. Kempný, 56:25. H. Zohorna

Hosté: 03:24. Rolinek, 14:07. Polášek, 38:46. Buchtele, 41:26. Přibyl, 58:15. Pech

Sestavy

Domácí: Čiliak (Trvaj) – Dlapa, Hanzlík, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Sedlák – J. Hruška, Čermák (C), J. Svoboda – J. Káňa, V. Němec, T. Svoboda – Pivko, Novotný, H. Zohorna – Burian, Koreis, T. Vondráček – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Pöpperle (Málek) – Pilař, Piskáček, Polášek, Sičák, Kubát, Philipp – Buchtele, Hlinka, Ton (C) – Rolinek, Pech, Kumstát – I. Rachůnek, Divíšek, Klimek – T. Rachůnek, Přibyl, Forman – Simon. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7200 (vyprodáno) diváků

„Já zrovna ani jeden z těch ostřejších zákroků neviděl, takže se k tomu nemůžu vyjádřit,“ krčil rameny Tomáš Rolinek. „Oba týmy měly přesilovku pět minut, my při ní v podstatě neohrozili gólmana. Sehráli jsme to celé špatně. A že se to přiostřuje, to víte, nikdo nechce prohrát… Snažili jsme se navzájem vyburcovat, byli jsme trochu frustrovaní, nechtěli jsme prohrát. Neříkám, že jsme vyvolávali šarvátky, ale chtěli jsme pro to něco udělat,“ líčil kapitán Sparty o cestě, která pomohla Pražanům k druhému vítězství.

Bylo vidět, že si hlavně Vojtěcha Němce sparťané všímají víc než v předchozích bitvách. „Hraje dobře, ale není to jen o jednom hráči. Když se zaměříte na jednoho, překvapí vás druhý. Ale musím uznat, hraje dobře,“ reagoval Rolinek.

SESTŘIH: Semifinále hokejové extraligy, Kometa Brno - Sparta 3:5
Video se připravuje ...

V Brně nenáviděné sparťany vždy cestou do kabin skalní fans Komety skrápěli pivem, spršku dostala i opora rudých. „Něco na mě přiletělo, ale k dresu jsem nečuchal, jestli to bylo pivo,“ usmál se Rolinek a na konto kulisy doplnil: „Narážky vnímáme, tady v Brně je atmosféra výborná, ale místy až nenávistná. Ale nejen Kometě, i nám se přitom hraje výborně.“

Kulisa je skvělá, bouřlivá, jen s vulgaritami to je kolikrát za hranou. Dusno je čím dál hustší. „Vůči Praze je to tady hodně nenávistný. Před komeťáckými fanoušky musím smeknout, má to jen jedno minus. Když vezmete na hokej rodinu, ta se chce bavit a ty vulgarity k tomu nepatří,“ dodal Rolinek.

V semifinálovém utkání Sparty s Brnem se řešily i brutální fauly
Video se připravuje ...

Rozhovor s Tomášem Rolinkem čtěte v úterním vydání deníku Sport!

 

Fandí všichni. Zdraví i nemocní... Fanoušci Komety ale hnali své miláčky proti Spartě za úspěchem marně
Fandí všichni. Zdraví i nemocní... Fanoušci Komety ale hnali své miláčky proti Spartě za úspěchem marně

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud