4. srpna 2014 • 20:29

Lubina ven! Slavia začala přípravu, fanoušci "přivítali" nového kouče

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slavie vstoupili do přípravy vítězně. Hravě si poradili s Plzní, kterou porazili 4:1. Ani přes výhru však neměl nový slávistický trenér Ladislav Lubina klid. Fanoušci se rozhodli kouče bojkotovat a proti jeho angažování se ohradili nejen pokřiky, ale také transparenty. 



I když nebyl podle plánu na střídačce a zápas sledoval jenom z tribuny, i tak zjistil, že ho nečeká v nové misi nic snadného. Nový slávistický kouč Ladislav Lubina si od fanoušků vyslechl, že není zrovna vítaný…

Už před utkáním se v kotli domácích fanoušků objevil nápis: Lubina ven! V první třetině se domácí příznivci ještě drželi, jejich pokřiky byly mířené k podpoře mužstva. Ve druhé části ale stále častěji od hrstky fanoušků duněla hesla proti novému trenérovi.

„Lubinu tu nechceme!“ Nebo „Lubina ven!“ Tohle skandování nešlo přeslechnout, i když se neslo výhradně od příznivců srocených v kotli na jedné části tribuny. Trenér Lubina, jenž před lety způsobil smrtelnou dopravní nehodu, je pro ně trnem oku už od doby, kdy klub veřejně vyhlásil, že právě tenhle někdejší skvělý útočník nahradí Vladimíra Růžičku, klubovou ikonu.

Někteří fanoušci Slavie dali trenérovi Lubinovi jasně najevo, že ho v klubu nechtějí
Někteří fanoušci Slavie dali trenérovi Lubinovi jasně najevo, že ho v klubu nechtějí

Lubina na střídačce v pondělí chyběl, už dopředu avizoval, že první přípravné zápasy svého nového týmu bude sledovat seshora z hlediště, aby měl o hře lepší přehled. Když kotel vyřvával hesla proti němu, nedal na sobě nic znát. A dál si pečlivě dělal poznámky.

„Je to nepříjemné. Nebudu říkat, že jsem to neslyšel. Musím se s tím smířit, ale je to škoda a zbytečné. Nejde o mě, jde přeci o celou Slavii. A podle mě to ublíží hlavně hráčům a celému klubu,“ reagoval trenér, jenž už v dřívějším interview pro Sport předesílal, že jeho hlavní motivací je co nejvíce pomoct Slavii. „A věřím, že rozumný fanoušek nakonec ve finále zaujme stanovisko, které bude ve prospěch klubu,“ vykládal.

Radost mu ale v pondělí mohl alespoň udělat výsledek. I předvedená hra. „Vždycky je dobře, když první zápas dopadne dobře. Ale je to pořád jenom začátek. Byla tam z naší strany spousta výborných věcí, ale i těch špatných, na kterých musíme pracovat,“ reagoval asistent Josef Beránek, jenž stál na střídačce tentokrát sám.

V plzeňském dresu se poprvé jako soupeř objevil v Edenu někdejší dlouholetý slávistický kapitán Petr Kadlec. A hned měl céčko na dresu! "Trochu to na mě dýchlo, to je jasný. Ale hlavně jsem myslel na zápas, mrzelo mě, že jsme prohráli," říkal zadák, který tentokrát neměl svou oblíbenou sedmičku.

Jeho dres ještě není nachystaný, proto zvolil číslo 65. Ale céčko mu na něm nechybělo. I když si fanoušci budou muset zvykat, že už nevede Slavii. Ale konkurenční Plzeň...

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Branky: 3. Sklenář, 19. J. Doležal, 27. Krejčí, 39. Heřman - 4. Kašpařík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud