15. září 2014 • 16:37

Zápas Komety a Zlína se bude hrát od začátku, ne dřív než v říjnu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva týdny mají hokejové kluby z Brna a ze Zlína, aby našly termín pro opakování jejich vzájemného zápasu. Ten v neděli rozhodčí ukončili už po třinácti minutách kvůli mlze nad ledem. Zlín kontumaci kvůli nehratelnému prostředí nepožadoval, přestože termín se mu při souběžné účasti v Lize mistrů bude hledat obtížně. Týmy se zřejmě nesejdou dřív než za polovinou října.



Časomíra se při opakovaném zápasu vynuluje, hrát se bude regulérní nové utkání od začátku. Góly v neděli žádné nepadly, takže starost o skóre a výsledek odpadá.

„Při hledání termínu to máme trochu komplikovanější, musíme vše doladit s ohledem na Ligu mistrů. V průběhu září bychom chtěli vědět, jak na tom budeme, a myslím si, že zápas nebude dřív než za polovinou října,“ podotkl jednatel zlínského klubu Patrik Kamas.

Mlha v Brně. Zápas Komety se Zlínem byl předčasně ukončen
Video se připravuje ...

Volné úterý má Zlín například v úterý 21. října. Teoreticky se tak může stát, že proti Kometě nastoupí dvakrát po sobě – nejdřív venku v opakovaném duelu a pak doma v rámci 15. kola.

O kontumaci nepadla ve Zlíně řeč. Nejenže kluby spolu mají korektní vztahy a nebyl problém dojít k dohodě, ale taky chtějí mistři ukázat nadhled.

„Může se to přihodit každému. Není příjemné, ale počasí nedělalo paseku jen v Brně. Je potřeba trochu být kolegiální. Byť nám to opakování nepasuje, protože máme víc vložených úterků, musíme to zvládnout,“ upřesnil Kamas.

Ředitel soutěže Josef Řezníček se stanoviskem klubů souhlasí. Sdílí jejich pohled, že v neděli bylo extrémní počasí, hodně vysoká vlhkost, prudké lijáky, mlha obtěžovala hokej na víc stadionech. Přiznal sice, že větší obavy měl hned v pátek při návratu Olomouce v její plechové aréně do nejvyšší soutěže, ale tam přitom vše proběhlo na jedničku.

Na starších stadionech měli pořadatelé k ruce i fukary, sice nevzhledné, ale účinné pomocníky. V Brně je hala po nedávné rekonstrukci za 400 milionů korun bez fukarů.

„V neděli zapnuli všechna možná zařízení, vlhkost v hale začala klesat, ale bohužel se to nestihlo v čase, kdy jsme měli rozhodnout, zda v zápase pokračovat nebo ne. Do pátku (Kometa hostí Olomouc) bude všechno v pořádku. Věřím tomu. Myslím si, že se i sami v Brně pojistí, protože druhý takový případ za sebou už by byl… že tam něco namontují, třeba pojízdné fukary,“ doufá ředitel soutěže.

V Brně dělají všechno pro to, aby jeho optimismus naplnili. Fanouškům už oznámili, že kdo se prokáže vstupenkou z neděle, má vstup na opakované střetnutí zdarma. Permanentky platí samozřejmě také.

Aby se zápas nedohrál a opakoval kvůli mlze někteří pamětníci v Brně znají. V 80. letech se musely znovu sejít tehdejší Zetor a Slovan Bratislava. Tehdy se repete domácím nepovedlo a Slovanu podlehli.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud