2. listopadu 2014 • 21:34

Dvě střely za třetinu? Slavia měla šancí opravdu málo, divil se brankář Staňa

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl být jasnou jedničkou Sparty, ale prostor v brance dostává jeho mladší kolega. Pro 34letého slovenského gólmana Rastislava Staňu bylo nedělní pražské derby teprve šestým zápasem v letošní sezoně Tipsport extraligy. Dvojnásobnou porci utkání má za sebou teprve třiadvacetiletý Filip Novotný. I tak Staňa proti Slavii předvedl dobrý výkon. Jediná inkasovaná branka z poslední minuty však znamenala vítězství Slavie.



MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 11. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
0:1
ONLINE
2. listopadu
17:00
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 59:19. Bednář

Sestavy

Domácí: Staňa – Ďaloga, Mikuš, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka (A), Švrček, Pilař – Kumstát, Pech (A), Rolinek (C) – Réway, Hlinka, Buchtele – Bahenský, Cingel, Sabolič – Dvořáček, Volek, Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Furch – Kolařík (A), Krejčí, Knot, Štich, Novák, Beňovič, Barák – Stránský, Vas, J. Doležal – Sklenář, Bednář (C), Tomica (A) – Klhůfek, Školiak, T. Doležal – Veselý, Poletín. Trenér: Ladislav Lubina.

Rozhodčí

Šindler, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Stadion

Tipsport arena

Sparta od Slavie očekávala defenzivní styl hry. A to se potvrdilo. Na Staňovu branku mířilo jen patnáct střel, jeho spoluhráči jich vyslali jednatřicet. „Trenéři nám říkali, že soupeř má problémy se sestavou, takže jsme tušili, že bude hrát bojovný a defenzivní hokej,“ řekl Staňa po utkání.

Proto pro něj tak nebylo lehké se po celý zápas udržet v tempu. „Dominik (Furch, brankář Slavie – pozn. red.) měl víc práce, tak se mu chytalo lépe. Pro mě to bylo náročnější. V první třetině jsem něco chytil, ale šancí měla Slavia opravdu málo. Ve druhé části už to byly jen náznaky brejků. Bylo těžké udržet koncentraci, ale musel jsem myslet pozitivně. Tělo se cítilo dobře, jen ty zákroky jsem moc neměl,“ připomněl Staňa druhou třetinu, ve které tým trenéra Ladislava Lubiny vystřelil jen dvakrát.

SESTŘIH: 18. kolo extraligy, Sparta - Slavia 0:1
Video se připravuje ...

Slavia ve třetí dvacetiminutovce hru vyrovnala a 41 vteřin před koncem rozhodla po akci Jaroslava Bednáře. Gól ale musel posoudit až videorozhodčí. „Slyšel jsem, jak zazvonila konstrukce branky, ale tušil jsem, že to byl gól,“ popsal Staňa. „Ve druhé třetině jsme měli dost šancí na to, abychom se dostali do vedení. Ale po přestávce jsme už ztratili klid na hokejkách,“ litoval Staňa.

Pro něj to byl teprve šestý zápas v sezoně, ovšem nastoupil ve skvělé atmosféře, kterou tvořilo téměř deset tisíc diváků. „Jsem rád, že jsem nastoupil právě v derby, když moc nechytám. Chtěli jsme se fanouškům odvděčit, když přišli v takovém počtu… Škoda. Nehráli jsme špatně,“ pravil sparťanský brankář.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud