Jakub Hlaváč
17. listopadu 2014 • 05:00

Sparťan Mikuš se zlobil: Zlín je mistr v hákování a držení

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předvedli, proč jsou v Praze tak neoblíbení. Zlínští v neděli na Spartě vyhráli 4:3 v prodloužení. Ale také ukázali důraz, nepříliš férové chování a schopnost soka dokonale otrávit. Však také měli poražení po duelu pořádně mizernou náladu.



Ve třetí minutě poslal Pavel Kubiš bodyčekem do nemocnice domácího útočníka Lukáše Klimka s otřesem mozku. Zákrok si s ním ručně vysvětloval obránce Juraj Mikuš. A tím se nastartovaly emoce, které po celý duel nevyprchaly.

„Periferně jsem viděl, že Klímu ten zlínský hráč dohrál. V hokeji to takhle chodí, že to chcete pomstít. Tak jsem do toho šel,“ vysvětloval slovenský zadák. Více než tvrdost mu však vadily jiné zákroky.

Nepříliš v duchu férového chování bylo například počínání beka hostí Jiřího Marušáka, který srazil gól slavícího Jana Buchteleho. Sparťanský brankář Filip Novotný pro změnu mohl reklamovat náraz, který na zadním mantinelu inkasoval od Jakuba Svobody.

„Měl jsem pocit, že jsem odehrál kotouč a on na mě trochu vyskočil. Ale to musí posoudit rozhodčí. Stál ode mě dva metry, tak to dobře viděl a asi se o faul nejednalo,“ tvrdil gólman po utkání. Více ho v tu chvíli štval rozhodující inkasovaný gól z hole Petra Čajánka.

Zlín to na Spartě řezal. Klimek skončil v nemocnici
Video se připravuje ...

Ale ani k němu nemuselo dojít. Kdyby sudí Homola s Pešinou před třetím zásahem Moravanů vyloučili Ondřeje Veselého za poměrně očividné držení Jaroslava Hlinky… Ten znechucen po utkání rozštípal svou hůl a odešel do kabiny ještě před podáváním rukou.

„Bohužel tohle je soupeř, který tam má pořád takové ty háčky, držení. Mělo by se to pískat, ale občas se to nepíská. A pro tým, který se snaží útočit je to strašná nevýhoda. Když máte pořád na ruce hokejku, tak těžko něco vymyslíte. Pokud se to nebude trestat, bude se to dít stále,“ zlobilo Mikuše.

„I trenéři nás upozorňují, že Zlín je tímhle vyhlášený. A já i co jsem dřív sledoval extraligu třeba v televizi, tak jsem ten jejich styl viděl. Jsou v tom mistři,“ dodal.

SESTŘIH: 21. kolo extraligy, Sparta - Zlín 3:4 v prodloužení
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
3:4
ONLINE
16. listopadu
17:00
PSG Zlín
PSG Zlín
Góly

Domácí: 14:25. Réway, 18:31. Buchtele, 55:30. Cingel

Hosté: 03:35. Vlach, 23:50. Marušák, 56:00. Kotvan, 60:41. Čajánek

Sestavy

Domácí: Novotný (Staňa) – Pilař (A), Polášek, Ďaloga, Mikuš, Švrček, Barinka, Hrbas – Réway, Hlinka (A), Klimek – Buchtele, Cingel, Sabolič – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Dvořáček, Bahenský, Chlapík. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Hromada (Kašík) – Marušák (A), Řezníček, Kotvan, Horák, Žižka, Valenta – Okál, Leška (A), Köhler – Holík, Vlach, Říčka – Svoboda, Čajánek (C), Veselý – Ondráček, Sedláček, Kubiš. Trenér: Rostislav Vlach.

Rozhodčí

Homola, Pešina – Bláha, Špůr

Stadion

Tipsport arena, Praha

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud