10. února 2015 • 17:57

Pivkova záhadná nemoc je pryč? Po 10 měsících se možná vrátí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Libor Pivko by se mohl po delší době představit na extraligovém ledu. Čtyřiatřicetiletý hráč Pardubic si naposledy zahrál v dresu Komety v loňské finálové sérii se Zlínem, během posledních měsíců však bojoval se zdravotními problémy, jejichž příčinu lékaři nedokázali odhalit.



Pivko dnes absolvoval trénink Východočechů jakožto člen čtvrté formace s Michaelem Špačkem a Danielem Voženílkem. Zda šlo skutečně o předzvěst dalších událostí v souvislosti se středečním duelem 45. kola proti Zlínu, však zůstává otázkou. "Rozhodne se až zítra, zda Libor nastoupí," řekl po tréninku trenér Miloš Říha starší.

Podle všeho nechává ale rozhodnutí na Pivkovi samotném a jeho pocitech. "Čeká na moje rozhodnutí, je to na mně, abych se cítil stoprocentně. Tréninky zvládám, to je pěkná věc, ale zápasy jsou v jiném tempu a o jiném nasazení," uvědomuje si Pivko, extraligový šampion s Pardubicemi z roku 2010, na jehož kontě je i jeden start ve slavné NHL za Nashville.

Na ledě je pár dní. "Stoprocentní to z mého pohledu není. Cítím se však každopádně lépe," pochvaloval si Pivko, který si prožil hodně perné období. "Ty stavy byly docela divoké. Míval jsem pocity, že se celý úplně vyvrátím, v ruce telefon, že si zavolám záchranku," přiblížil v prosinci v rozhovoru pro deník Sport.

"Začalo to z ničeho nic, po letní přípravě během volna. Najednou se mi udělalo strašně špatně, bylo mi na omdlení. Nízký tlak, říkal jsem si s tím, že na pohotovost nepůjdu. Šel jsem až druhý den. Následovala neurologická vyšetření a pak další a další. Všechno bez nálezu," popsal Pivko. "Byla to obrovská bezmoc, kdy člověk nevěděl, co bude zítra."

Příčinu jeho potíží mu lékaři dosud nedokázali objasnit. Pivko ví, že do pohody má daleko, přesto se nechce vzdát. "Asi jak to přišlo, tak to snad odejde. Jdu přes obrovskou únavu, snažím se ji nevnímat. Když to půjde a únava odezní, tak bych to chtěl zkusit. Když se to povede a budu moci hrát, budu vděčný za každou minutu za Pardubice," prohlásil Pivko.

"V Pardubicích jsem zažil nejkrásnější hokejové roky v životě, cítím se být Pardubákem. Vztah ke klubu mám veliký a mrzelo by mě nezahrát si za něj. Udělám všechno i pro jeden zápas," dodal Pivko.

Novou energii do žil mu nalil současný kouč Miloš Říha starší, který v průběhu ročníku nahradil Zdeňka Veneru. "Za svůj návrat mu dost vděčím. Po jeho příchodu jsme si sedli a řekl mi, ať to zkusím, že za to nic nedám, ať jsem v partě s kolektivem a uvidíme. Dal mi šanci, mohu být v kabině a to mi nesmírně pomáhá," podotkl Pivko.

Velké podpory se mu dostává i od jeho nejbližších. "Hodně mě drží manželka s rodinou, pomáhají mi. Říká mi, ať se snažím a nebalím to. Šance na uzdravení tady je. Na jednu stranu člověk chce, ale na druhou jej tělo neposlouchá a říká něco jiného," uzavřel Pivko.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud