1. března 2015 • 14:45

Parádní gesto Hollwega: Brzy se uzdrav, skočíme na pivo, psal soupeři

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako když narazí do zdi. Tak si musel po střetu s plzeňským tvrďákem Ryanem Hollwegem připadat pardubický útočník Jiří Cetkovský. Ten zůstal po srážce s jednatřicetiletým hokejistou bezvládně ležet na ledě.



Tvrdý hit odnesl Cetkovský otřesem mozku a Ryan Hollweg pětiminutovým trestem a osobním trestem do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. I když původně rozhodčí tvrdý souboj jako nedovolený neposoudili, později názor změnili a amerického hokejistu poslali do sprch.

MOMENT: BUM! Hollweg tvrdě sestřelil Cetkovského
Video se připravuje ...

„Já jsem to až tolik neviděl. Ale ten poslední krok byl bez puku. A myslím si, trošku zvedl ruku. Ale více to nemůžu komentovat. Hokej se nehraje v rukavičkách. On (Hollweg) ho prostě dojel dohrát,“ říkal pardubický trenér Miloš Říha starší.

Jak později ukázaly opakované záběry, plzeňský tvrďák si v souboji s Cetkovským počínal v rámci pravidel a vyloučen byl neoprávněně, což později uznala i disciplinární komise.

I přes nezaviněný střet se však Hollweg o stav svého zraněného protihráče zajímal. "Ahoj Jirko, jak ti je? Doufám, že se brzy uzdravíš. Je mi to líto, jen jsem se snažil hrát důrazně. Přeji ti hodně štěstí v play off a doufám, že spolu někdy skočíme na pivo," psal na twitteru Ryan.

"Ryane, byl to perfektní hit. Mám pravděpodobně otřes mozku, ale tvůj zákrok byl čistý, byla to moje chyba," odpověděl mu pardubický hokejista.

Ryan Hollweg se za svůj zákrok Cetkovskému omluvilFoto Twitter.com

Na stranu Hollwega se postavil i další "zlý" muž extraligy Radek Duda. „Čisté tělo. Hit desetiletí! Absolutně nepochopím, jak za tohle může někdo trestat," uvedl pro deník Sport.

„Musím přeci vědět, proti komu hraju. Cetkovský jel s pukem, odehrál ho a měl hlavu dole, Ryana neviděl. Doprčic, takhle přece nemůže hrát… Když vím, že je na ledě takovej hráč a hitař, musím si hlídat prostor kolem sebe. Ať se na mě nikdo nezlobí, ti rozhodčí – to je neštěstí. Jsou tam čtyři a nedokážou to dobře posoudit…“, pokračoval karlovarský hokejista.

Že si Hollweg počínal v souboji čistě, potvrdila konec i disciplinární komise.

Vyjádření disciplinární  komise
Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se ve zkráceném řízení
zabýval zákrokem hráče Ryana Hollwega na protihráče Jiřího Cetkovského,
za který mu byl v zápase HC Škoda Plzeň – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za Zásah do
oblasti hlavy a krku.

Po prostudování videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na  protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč a vzhledem k tomu, že
ho zatím nikdo nepřevzal, byl podle Pravidel ledního hokeje v jeho držení.

Hráč měl při střetu ruce u těla, před zákrokem se neodrazil ani nenapřímil.
K zásahu do oblasti hlavy a krku s následným zraněním došlo především
v důsledku toho, že protihráč před tím snížil těžiště.

Měl přitom dostatek času vyhodnotit vlastní postavení a zákroku se v souladu s Pravidly ledního hokeje bránit, protože střet byl předchozím pohybem hráče avizován a zákrok nebyl veden mimo zorný úhel protihráče ani ho hráč nevedl jako třetí v souboji.

Předseda disciplinární komise ELH proto dospěl k závěru, že zákrok
nebyl veden s cílem zasáhnout protihráče do oblasti hlavy a krku a řízení
s hráčem Ryanem Hollwegem, HC Škoda Plzeň, zastavil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud