12. března 2015 • 13:06

Střelec Adamský ukázal, jak odpočívá: V lese je největší relax

Autor: Nikola Vykydalová
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V extralize boduje téměř v každém utkání. Pokud je na ledě, vymyslí akci, kterou nepřehlédnete. Třinecký střelec Martin Adamský už ale myslí na budoucnost po hokejové kariéře. Dřinu chce zažít i mimo ledovou plochu. Jeho největší vášní je les a aktivity spojené s ním. S iSport TV strávil třiatřicetiletý útočník den před rozjezdem play off, v němž favorizovaný Třinec narazí ve čtvrtfinále na Mladou Boleslav.



Útočník Ocelářů odehrál v základní části Tipsport extraligy 43 zápasů, ve kterých nasbíral 22 branek. Za dosavadní kariéru už mu kontě visí 168 golů. Ale kromě parádních střel v hokeji má Adamský přesnou mušku i v lese.

„Myslivost je můj největší koníček. Přivedl mě k ní spoluhráč Jirka Polanský . Ten se zpět vrátil k těm svým rybám, ale já jsem zůstal. Je to pro mě vynikající relax a zaměstnání do konce života. V budoucnu se tomu chci věnovat naplno,“svěřil se třinecký útočník.

Když se ve volném čase nestará o pětiletého syna a šestiměsíční dceru, zamíří do lesa, kde občas stráví až osm hodin denně. Příroda je pro něj největší odreagování a povzbuzení.

Jak odpočívá třinecký střelec Adamský? V lese je největší relax
Video se připravuje ...

„Teď toho času moc není. Přece jenom jsem zaneprázdněný současnou sezonou a v ní čas chodit do přírody a lovit zvířata moc nemám. Ale když není rodina doma, pokaždé zajedu na oblíbená místa a jsem schopný strávit celý den jenom v lese mezi zvířaty.„ doplnil Adamský.

K myslivecké činnosti patří také složení náročných zkoušek. Martin Adamský už zbrojní pas má a jak sám přiznává, musel se na testy poctivě připravovat. „Ono hodně lidí si myslí, že si jen obleču zelený mundúr, vezmu kulovnici a jdu střílet zvířata, ale není to tak. Myslivost je o tom, že člověk musí skládat zkoušky. Není to sranda. Knížka, kterou jsem se musel naučit, má přes 900 stran,“ tvrdí.

Ke správnému loveckému vybavení patří také zbraň. I tu si třinecký střelec pořídil. „Nechal jsem si radit se zbraní od profesionálů. Mám doma kulovnici 7krát 64. Je to pravý český výrobek z Uherského Brodu. Krátkou zbraň zatím nemám. Nebudu lhát, ale mám z toho trochu obavy. Možná si ji koupím časem. Třeba takovou brokovnici si někdy půjčuju od profesionálů. Já totiž ani nechodím na společné myslivecké hody. Jsem takový myslivec samotář.“dodal.

Myslivost je pro něj koníček a odpočinková činnosti, ale i v ní se snaží sbírat úspěchy v podobě zajímavých úlovků. „Zastřelil jsem prase tzv. lončák. To byl zatím můj největší úspěch. Ale ten čas na to ještě není takový, jaký by měl být. Třeba v období jelenů nebo srnčího hraju. Na ty nejlepší úlovky ještě čekám. Po kariéře to zvládnu, ale nejsem zrovna ten typ, co nutně doma musí mít dvanácteráka, nejsem zarputilý myslivec,“pochlubil se.

Před sebou má play off, které pro vítěze základní části extraligy nebude jednoduché. Cíl Ocelářů je udržet si svoji pozici i v druhé části soutěže. Ale i v tomto náročném a vyčerpávajícím období bude chtít Adamský dobít baterky a zamířit do lesa. Chce si totiž za vydělané peníze z hokeje splnit jeden velký myslivecký sen. „Mám kamaráda, co byl na Kamčatce. Já bych se tam jednou taky chtěl zajet podívat. Co jsem slyšel, je to tam neuvěřitelné. Zážitky v neskutečné zemi. Rusko je specifické lovectvím. Naprostá nádhera. Ale musím na ten výlet nejprve našetřit,“ prohlásil Adamský.

TOP 5 gólů týdne hokejové extraligy: Martin Adamský
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů týdne hokejové extraligy: Martin Adamský
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud