27. března 2015 • 04:40

Koreis naháněl Ručinského: Respekt ano, ale nebudu ho plácat po zádech

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Led zaplavily emoce. Hned první semifinále mezi Litvínovem a Brnem ukázalo, jak vypjatá bude tato série, která začala těsnou výhru Vervy 3:2. Jiskřilo to hlavně mezi domácím Martinem Ručinským a útočníkem Komety Jakubem Koreisem.



Koreis srazil Ručinského už v první třetině, kdy oba mířili na střídačku. Velká mela se strhla však i po jejich vzájemné potyčce po konci utkání. „Nechci to komentovat. Mám vůči němu respekt a nebudu tady něco ventilovat přes noviny. Jeho tam asi něco rozčílilo, zeptejte se jeho. Já se tady nebudu pouštět do hádek přes noviny,“ řekl rezolutně Koreis.

Koreisův teror. Ručinský se neudržel a útočníkovi Komety napohlavkoval
Video se připravuje ...

Zároveň však přiznal, že Ručinský bude dál hledáčku jeho i spoluhráčů. „My kolem něj nemůžeme jezdit a plácat ho po zádech, je to jejich nejlepší hráč a i v tomto utkání to byl jejich rozdílový článek, hrál dobře. Musí očekávat, že bude v naší zvýšené pozornosti. Jako býval v Plzni Straka , ve Zlíně Čajánek s Leškou , tak on je tady a my mu nemůžeme dovolit nechat hrát hokej, protože to by byl náš konec,“ doplnil Koreis.

V závěru utkání, kdy Kometa dotahovala jednogólové manko, vzniklo několik strkanic. Potyčkou mezi Ručinským a Koreisem vše vygradovalo, ta se rozpoutala ale až po posledním hvizdu. „Snažili se nás rozhodit do dalších bojů, ale člověk si musí uvědomit, že už je po zápase a že už nám gól dát nemůžou,“ přidal litvínovský brankář Pavel Francouz .

Obránce Komety František Ptáček však přiznal, že tvrdost je velkou zbraní jeho týmu. „Platí, že jim musíme hrát do těla a nedat jim žádný prostor.“

Bek, který odehrál 1200. utkání, si v týmu soupeře vyhlédl několik nepříjemných soupeřů. „Jsou tam určité typy, na které si člověk musí dát pozor. Ani ne na bruslení, ale na takovou tu českou ‚vychcanost‘ a chytrost.“

SESTŘIH: 1. semifinále play off, Litvínov - Kometa Brno 3:2
Video se připravuje ...

Hokejisté Litvínova se radují z výhry v úvodním semifinále extraligy proti Kometě. Uprostřed hráč zápasu Francouz
Hokejisté Litvínova se radují z výhry v úvodním semifinále extraligy proti Kometě. Uprostřed hráč zápasu Francouz

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud