16. dubna 2015 • 17:30

Pomsta Růžičkovi? Poškození jsme i my, brání se šéfové Slavie

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ KOMPLETNÍ VYJÁDŘENÍ RICHARDA BENÝŠKA | Vladimír Pitter razantně popírá osobní interes v kauze kolem reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky. Současný boss hokejové Slavie tvrdí, že celá situace naopak jeho klubu jen škodí. Především kvůli vrcholící bitvě v baráži o extraligu.



Vztah mezi Slavií a Vladimírem Růžičkou neskončil idylicky. Ale že by se červenobílí chtěli zpětně své legendě jakkoliv mstít vedení organizace odmítá. Podobné úvahy Vladimír Pitter důrazně odmítá.

„Proč my bychom něco podobného spouštěli?“ řečnicky se tázal většinový vlastník Pražanů. „Jsem absolutně nešťastný z toho, co vypuklo. Jestli někdo chtěl poškodit pana Růžičku, tak ale poškodil také nás v rozhodující fázi sezony. Stojí mě to strašně sil,“ pokračoval.

Že měl ve firmě spolupracovat se vzdáleným příbuzným Miroslava Palaščáka, který celou aféru spustil, prý nevěděl. „Vůbec jsem to jméno neznal, ze své pozice jsem se o sportovní stránku nestaral. Nebyla to do odchodu Vládi Růžičky moje práce,“ říkal.

Ve středu sestoupil do kabiny mezi hráče, aby je poprosil o maximální soustředěnost na pokračování bojů o záchranu. V pátek jeho soubor hraje o existenci v nejvyšší soutěži v Chomutově. Tedy proti týmu, který Vladimír Růžička pomáhal konstruovat.

„Všechno to je pro mě šok. Všechno vyšlo úplně nešťastně, to by nikdo dopředu nevymyslel. Než uzavřeme sezonu, tak každopádně budeme řešit především naše sportovní starosti,“ uzavřel svou výpověď Pitter. Zopakoval, že s ním nikdy nikdo žádné peníze od Palaščáka nekonzultoval.

Benýšek: O žádném půl milionu jsme nevěděli

Svůj pohled poskytl i Richard Benýšek, který byl předsedou slávistického představenstva v období od 27. 2. 2013 do 7. 4. 2014. Napsal, že nikdy nebyl informován o půl milionu korun v hotovosti, který měl Růžička opatrovat. A to ani od svých předchůdců ve funkci.

„Celá věc je záležitostí pana Vladimíra Růžičky, případně pana Jiřího Moučka a pana Palaščáka, nikoli společnosti HC Slavia Praha a.s. a jejího vedení,“ dodal ve svém sdělení.

Kompletní vyjádření Richarda Benýška:

Hokejovou veřejností hýbe kauza zveřejněné nahrávky, na které je zachycen pan Vladimír Růžička při rozhovoru s panem Palaščákem. Až dosud jsem se držel stranou a nechtěl se ve věci nijak podstatněji vyjadřovat, protože oficiální stanovisko klubu bylo zveřejněno na webových stránkách HC Slavia Praha. Celá kauza ovšem, bohužel, klub stále více zasahuje, takže jsem názor změnil a rád bych celou záležitost stručně okomentoval.

Konstatuji, že v době, kdy jsem byl předsedou představenstva společnosti HC Slavia Praha a.s., tj. od 27.2.2013 do 7.4.2014, a kdy jsem následně byl a jsem členem představenstva, jsem panem Vladimírem Růžičkou nikdy nebyl informován o tom, že by s panem Palaščákem jakkoli jednal a převzal od něj v hotovosti jakoukoli částku peněz. Stejně tak o tom dle svého tiskového prohlášení nebyl informován ani pan Vladimír Pitter, dlouholetý člen představenstva,  který je jím i dnes a který společnost v posledním roce fakticky řídí a vede po manažerské stránce.

Dále konstatuji, že v době, kdy jsem byl nejprve předsedou představenstva a následně jsem byl a jsem členem představenstva, jsem panem Vladimírem Růžičkou nebyl informován, že by se v jakémkoli trezoru (bez ohledu na to, zda patří společnosti HC Slavia Praha a.s., nebo komukoli jinému) nacházely prostředky ve výši 2 x 250.000,- Kč, které chtěl někdo dát společnosti jako sponzorský dar, ale nedodal k němu dokumentaci, takže prozatím nejsou vedeny v účetnictví společnosti a jsou „v opatrování“ pana Vladimíra Růžičky.

K tomu, zda o uvedených skutečnostech pan Vladimír Růžička hovořil s nějakými dřívějšími členy či předsedy představenstva, se vyjádřit nemohu, protože jsem u takovýchto hovorů nebyl, a vlastně se k tomu vyjadřovat ani nechci. Jednalo by se z mé strany o čiré spekulace a těch už myslím v této věci bylo více než dost. Od pana doktora Kotouče mi nebyly při předání funkce předsedy představenstva žádné takové informace sděleny, ostatně ani on sám nic takového netvrdí!

Pan Vladimír Růžička, který dle svého právního zástupce není zběhlý v otázkách práva, a rovněž i jeho právní zástupce pan Vít Kučera, který v otázkách práva zběhlý jistě je, opakovaně uvedli, že peníze nikdy nebyly vedeny v účetnictví společnosti HC Slavia Praha a.s!!!

V uvedené souvislosti si dovolím zdůraznit fakt, že na otázku redaktora deníku Sport, zda majitelé Richard Benýšek a Vladimír Pitter věděli, že jim v klubu trénuje hráč, který na to podle pana Vladimíra Růžičky nemá, ale mělo mu to umožnit právě oněch 2 x 250.000,- Kč, jeho právní zástupce přímo neodpověděl. Ví totiž jako člověk znalý práva, že odpověď v tom smyslu, že jsme o těch penězích věděli, by byla nepravdivá, a tedy i žalovatelná. O těch penězích jsme totiž skutečně nevěděli, ale to už jsem uvedl výše. A ještě doplnění: Jednoznačně odmítám spekulace o tom, že za aférou, jak to snad tvrdí jeho právní zástupce( viz MFDnes 16.4. 2015),  má být současné vedení klubu!

Z uvedeného dle mého názoru jasně plyne, že celá věc je záležitostí pana Vladimíra Růžičky, případně pana Jiřího Moučka a pana Palaščáka, nikoli společnosti HC Slavia Praha a.s. a jejího vedení.

Vzhledem k tomu, že jsem u žádného jednání pana Vladimíra Růžičky či pana Jiřího Moučka na jedné straně a pana Palaščáka na straně druhé nebyl, nemohu se k jejich obsahu nijak vyjádřit. Jedná se však evidentně o jejich soukromou záležitost a osobně bych byl rád, kdyby si ji takto i vyřídili, aniž by do toho zatahovali naši společnost a hokejový klub, jejichž jméno a pověst touto kauzou značně trpí.

Pokud bude společnost HC Slavia Praha a.s. i nadále do této ryze soukromé záležitosti jmenovaných pánů zatahována, pak ani společnosti pravděpodobně nezbude, aby udělala to, co je dnes tak „populární“ a co již udělali snad všichni zúčastnění, tj. aby bránila své jméno a pověst příslušnými právními kroky.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud