27. prosince 2015 • 18:10

Hadamczik dal Stehlíkovi nůž na krk: Buď se zlepší, nebo půjde

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený hokejový obránce Richard Stehlík má před sebou v Kometě Brno zdvižený ukazováček. Buď ukáže kouči Aloisi Hadamczikovi lepší výkony než v první polovině sezony, nebo může přijít o místo. Beka, kterého si Hadamczik vytipoval jako jednu ze svých prvních posil před nástupem do Brna, se propadl do poslední obranné dvojice.



Letošní štace pod trenérem Aloisem Hadamczikem je pro slovenského zadáka Richarda Stehlíka už druhou v jeho kariéře, pod Hadamczikovým vedením hrával už za Vítkovice. „Ví, jak ze mě vymačkat ten nejlepší výkon,“ vysvětloval, proč na jaře zkušenému kouči kývl ještě před tím, než Kometa jeho nástup potvrdila.

Obvyklá symbióza ale dostala na podzim v Kometě trhliny. Hadamczik nebyl se Stehlíkem spokojený, na čas ho posadil na tribunu, pak zasáhlo do absence zkušeného zadáka zranění. V sobotu se do zadních řad Komety vrátil, pomohl k výhře v Litvínově, nicméně od kouče má před sebou důrazné varování: „Jednoznačně jsme řekli Stehlíkovi, ať zlepší výkon, nebo v Brně nemůže být,“ oznámil Hadamczik.

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 0:1
Video se připravuje ...

Svého oblíbence zařadil do čtvrté obranné dvojice k nováčkovi Petru Trškovi z Mladé Boleslavi, jehož výkon si pochvaloval. S ním na hostování se Hadamczik vrátil ke hře na osm zadáků, kterou zkoušel jak v přípravě, tak v první extraligové čtvrtině.

Musí povstat další voják

„Tršku jsme chtěli vidět, navíc obden hrajeme utkání a v lednu máme jedenáct zápasů. Do toho cestování. Potřebovali jsme bekům, z nichž někteří jsou vyššího věku, ubrat jejich ice time,“ vysvětlil rozšíření obranných řad brněnský trenér.

Vzhledem k tomu, že Kometa v Litvínově neinkasovala, nemohl být nespokojen.

„Kluci prokázali v daném utkání velmi dobrou výkonnost. Je brzo říkat, jestli budeme zase v osmi becích, protože se nám v Litvínově zranil Honza Hanzlík, ale na šest obránců hrát nebudeme,“ řekl Hadamczik vzhledem k pondělnímu duelu proti Olomouci.

Hanzlík má ze souboje vykloubené rameno. První zprávy mluvily o zlomené klíční kosti, to se nepotvrdilo, tak či tak ale bude Hanzlík svému týmu citelně chybět.

„Mám zprávu o tom, že mu rameno nemohli delší dobu nahodit zpět, až o půlnoci se to doktorům podařilo. Pro nás je jeho zranění ztráta, ale na výmluvy není čas. Musí povstat další voják,“ řekl Hadamczik.

Velký rozhovor s Aloisem Hadamczikem čtěte v pondělním Sportu!

AUUU. Hanzlíkovi proti Litvínovu praskla klíční kost
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud