8. ledna 2016 • 21:43

Naštvaný Kýhos: Nejhorší výkon od mého nástupu! Kluci mě zklamali

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrát s Plzní, to je pocit, který jde přežít. Není to průšvih. Horší je, pokud podáte bázlivý výkon, takový, který na Indiány nemá šanci. A to se v pátek večer „podařilo“ Hradci Králové. Mountfield v rámci 34. extraligového kola prohrál se Škodou 1:3. Hrál fakt mizerně.



Východočeši prohráli podruhé v řadě a počtvrté z posledních pěti utkání. Po výsunu na druhou příčku tabulky teď okupují čtvrtou pozici. To pořád není špatné, pro kouče Vladimíra Kýhose je mnohem deprimující, jakým způsobem jeho tým nezvládl vyhecovaný souboj o třetí figuru. „Byl to nejhorší výkon od mého příchodu do Hradce,“ uznal po partii. „Vstoupili jsme do zápasu způsobem, jako bychom byli nepřipravení. Bez zájmu, bez pohybu. Byli jsme za statisty. Jen díky Ondrovi Kacetlovi v brance jsme první třetinu přežili 0:1. Ne o moc, ale trošku jsme se časem zlepšili, nejlepší výkon jsme podali ve třetí části, byli jsme víc v pohybu, víc nebezpeční. Ale dnes jsme si vyhrát nezasloužili, Plzeň byla daleko lepší. Ve všem.“

Po utkání měl směrem k hráčům proslov. Svěřencům jasně přednesl, že tudy cesta nevede. „Jsem zklamaný z výkonů kluků, z jejich přístupu. Nejdříve jsem to samozřejmě řekl jim, ale musím to bohužel říct i veřejně. Pokud v těchto výkonech chceme pokračovat, tak je to samozřejmě špatně,“ zlobil se nástupce odvolaného Petera Draisaitla, který z jedenácti duelů šestkrát vyhrál.

SESTŘIH: 34. kolo extraligy: HC Mountfield HK-HC Škoda Plzeň
Video se připravuje ...

Zklamaný byl i gólman Ondřej Kacetl, který si jako jeden z mála hradeckých hráčů zachoval tvář. Zlikvidoval snad pět tutových gólů Plzně. „Věděli jsme dobře a i v kabině jsme si říkali, že je to zápas o šest bodů. Mrzí to, chtěli jsme zůstat nahoře ve špičce, ale nevyšlo to,“ tvrdil naštvaně.

Vedle hromady vynikajících zákroků si však vyčítal druhý gól. Tam to podcenil, Pulpánovu střelu z křídla nechytil. „Byla to moje chyba, čekal jsem od něj spíš nahrávku k brankovišti na protečování, šel jsem trochu dolů a odsunul se od tyčky. A on to vystřelil na bránu. Měl jsem zůstat stát. Kdybych stál, trefí mě to a nic z toho není,“ zpytoval svědomí.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud