24. dubna 2016 • 19:00

Slavia se rozloučila s baráží výhrou ve Varech, Litvínov smetl Jihlavu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

12. KOLO BARÁŽE | Hokejisté Karlových Varů prohráli v závěrečném 12. kole baráže o extraligu už s jistotou záchrany s pražskou Slavií 5:6, přestože po první třetině vedli 4:0. Energie tak na druhé postupové pozici skončila o tři body před třetími Pražany. V druhém utkání si postoupující Litvínov poradil s Jihlavou, kterou porazil vysoko 8:2.



 Při bezstarostné hře se ujali vedení domácí v třetí minutě, kdy se trefil z levého kruhu Tomáš Rohan. Vzápětí mohl vyrovnat Šafránek, ale jeho střelu z bezprostřední blízkosti chytil lapačkou Závorka. Zbytek úvodní části patřil Energii.

V páté minutě propustil lehkou střelu Martina Rohana pod svými betony Král, který dostal příležitost místo slávistické jedničky Hyláka. Po šanci Skuhravého se skóre opět změnilo v závěru úvodní třetiny, když nejdříve v 17. minutě s pomocí hostujícího obránce dostal potřetí puk do branky Rachůnek a na 4:0 zvýšil střelou od modré čáry Redlihs.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Slavia 5:6 (baráž, 12. kolo)
Video se připravuje ...

Od druhého dějství nahradil Krále Frodl a Slavia zavelela k obratu. V 23. minutě po Jiránkově přihrávce zakončil do prázdné branky Tuominen. Po několika jistých zákrocích Frodla vycítili Pražané šanci na úspěch. V 29. minutě se radovali po trefě Markoviče, který v 34. minutě při vyloučení Skuhravého upravil už 3:4. Hned za 23 vteřin vyrovnal z levého kruhu Jiránek.

Z hlediště KV Arény se ozval pískot nespokojeného domácího publika a Karlovarští opět přidali. Při Mickově vyloučení 56 vteřin před koncem druhé třetiny vrátil Západočechům vedení Haščák.

V závěrečné části na výbornému Frodlovi ztroskotali Rachůnek i Haščák a Slavia dokonala obrat v zápase. V 52. minutě po ideální nahrávce Milana Hrušky proměnil únik David Hruška a vítěznou branku Slavie dal ze sóla Bahenský.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 5:6 (4:0, 1:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. T. Rohan (V. Tomeček), 5. M. Rohan (V. Tomeček, T. Rachůnek), 17. T. Rachůnek (M. Rohan, T. Rohan), 19. Redlihs (Koblasa, Haščák), 40. Haščák (Kůs, Sičák) - 23. Tuominen (Jiránek, M. Ondráček), 29. Markovič (Pavlin, Vas), 34. Markovič (M. Hruška, Pavlin), 35. Jiránek (M. Ondráček, Knot), 52. D. Hruška (M. Hruška), 60. Bahenský. Rozhodčí: Pešina, Lacina - Špůr, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 3437.

Sestavy:

Karlovy Vary: Závorka - Baránek, Gulaši, T. Dvořák, Redlihs, Sičák, Weinhold, M. Rohan, J. Tomeček - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Slavia: Král (21. Frodl) - Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Drahorád, M. Hruška - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Andres - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - Micka, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

Litvínov rozebral Jihlavu

Hokejisté Litvínova se týden po pojištění záchrany v nejvyšší soutěži rozloučili v závěrečném 12. kole baráže o extraligu se sezonou výhrou nad Jihlavou 8:2. Čtyřmi body za gól a tři asistence se na tom podíleli obránce Filip Pavlík a útočník Michal Trávníček.

První šanci utkání připravil pro své spoluhráče Duda, který nahazoval puk zpoza branky, ale ani Lukeš ani Šimeček úvodní branku nevstřelili. Další šanci měl Řehoř, jehož pokus zápěstím výtečně zneškodnil Škarek lapačkou. V osmé minutě se už Litvínovští prosadili. Šimeček v oslabení z mezikruží švihem vypálil na vzdálenější tyč a otevřel skóre.

SESTŘIH: Litvínov - Jihlava 8:2 (Baráž, 12. kolo)
Video se připravuje ...

Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, když Důras překvapil Januse střelou přes obránce. Domácí se opět dostali do vedení v 11. minutě, když pohlednou kombinaci zakončil u pravé tyče Trávníček. O dvě minuty později zvýšil na 3:1 střelou na vyrážečku Řehoř. Další branku domácích přidal Martynek, který se stál osamocený před Škarkem a pohotovou dorážkou mu nedal šanci.

Litvínov vstoupil i do druhé třetiny výtečně. Již po 54 vteřinách po krásné kombinaci překonal Škarka popáté Kubát. A následovaly další šance. Trávníček si vyměnil puk s Martynkem, tomu ale hostující brankář na poslední chvíli sebral jasný gól pohotovým zákrokem vyrážečkou. Na druhé straně z ojedinělé šance ujel Harkabus, na Januse si však nepřišel.

Pro slovenského brankáře to byl poslední zákrok v této sezoně, protože od 30. minuty přenechal místo svému kolegovi Petráskovi. Toho prověřil v 35. minutě Melenovský, ale ani nadvakrát neuspěl. V poslední minutě druhé části přidal šestou branku ranou od modré čáry Pavlík a opět tomu předcházela efektní kombinace jeho spoluhráčů.

I závěrečná třetina byla z obou stran skoro exhibiční. Zvláště v podání domácích. V 45. minutě se prosadil po přesném pasu od Trávníčka Gerhát. Poslední trefu domácích si připsal po Pavlíkově ideální přihrávce Pšurný. V 53. minutě už jen zkorigoval výsledek Diviš. Loňský mistr se tak pěti tisícům diváků odvděčil za podporu v náročné sezoně drtivým vítězstvím.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Šimeček (Trávníček, Z. Sklenička), 11. Trávníček (Duda, T. Pavelka), 12. Řehoř (F. Pavlík, Piroš), 15. Martynek (F. Pavlík, Trávníček), 21. Kubát (Šimeček), 40. F. Pavlík (Duda, T. Pavelka), 45. Gerhát (Trávníček, Martynek), 49. R. Pšurný (F. Pavlík, T. Pavelka) - 9. Důras, 53. Diviš (F. Seman, Kolář). Rozhodčí: Šindler, Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5125

Sestavy:

Litvínov: Janus (30. Petrásek) - Z. Sklenička, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Kokeš - Duda, Šimeček, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - Stříbrný, R. Pšurný, Piroš - Řehoř, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Parýzek, Bilčík, Grebeňuk, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Anděl, Melenovský, O. Beránek. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. Karlovy Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia Praha 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud