10. září 2016 • 23:22

Tresty hned na startu extraligy: Za fauly pyká Ihnačák i Káňa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejoví útočníci Brian Ihnačák ze Sparty a Jan Káňa z Komety Brno budou svým týmům nuceně chybět v dalších dvou extraligových kolech. Disciplinární komise soutěže je totiž potrestala zastavením činnosti za fauly v pátečním prvním kole.



Ihnačák při své premiéře v dresu Pražanů fauloval v závěru druhé třetiny u mantinelu vítkovického Lukáše Kucseru, který z duelu následně odstoupil. Sparťanský útočník dostal za faul trest na pět minut a do konce utkání, dnes mu navíc disciplinárka zastavila činnost.

Vítkovice - Sparta: Ihnačák sundal Kucseru, toho odnesli na nosítkách
Video se připravuje ...

"Zákrok byl veden se značnou intenzitou na oblast zadní části pravého ramene Kucsery, v důsledku čehož došlo k pádu na hranu hrazení a jeho následnému zranění," uvedl předseda komise Karel Holý v tiskové zprávě s tím, že klíčové bylo, že atak byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče. "Který tak mohl jen stěží tento zákrok očekávat a odpovídajícím způsobem se na něj připravit," doplnil Holý.

Káňa fauloval kolenem ve 33. minutě zápasu na ledě Zlína Pavla Kubiše a od rozhodčích dostal dvouminutový trest, dnes mu však disciplinární komise navíc zastavila stejně jako Ihnacakovi činnost.

"Přestože lze předpokládat, že primárním úmyslem brněnského útočníka bylo v jízdě zasáhnout protihráče ramenem, byl zákrok veden tak, že jediný střet, ke kterému v rámci souboje došlo, byl zásah levého kolena Káni do levého kolena Kubiše," uvedl Holý a poukázal na zřetelné vystrčení kolena, na které přenesl svou váhu do směru jízdy protihráče. Káňovi tak nepomohl ani fakt, že Kubiš byl před střetem veden jako hráč, jenž je v držení kotouče.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud