15. listopadu 2016 • 22:05

V Hradci se nepíská. Domácí hrají tragicky, přesto fanoušci aplaudují

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to na poměry české hokejové extraligy nezvyklý, ale v Hradci Králové naprosto normální jev. Domácí hráči mohou hrát pod psa, hůř než odboráři, přesto je cestou do kabin vždy vyprovází potlesk, velké díky fanoušků. Už o tom dávno vědí i hráči soupeře, kulisa ve Fortuna Areně je neobyčejná. Stejně jako při úterní prohře s Plzní 1:4.



Aplaus z kotle se snáší kdykoli, za jakéhokoli stavu, kotel příznivců valí na plné pecky od začátku do konce zápasu. Porážky jsou přípustné, v Hradci Králové rozhodně. Další důkaz padl v úterý večer. Mountfield po výkonu, jehož část označil kouč Sýkora za tragický, dostal od Plzně facku 1:4, naposledy doma ho zpražil Litvínov jasnou výhrou 3:0.

Zatímco na mnoha jiných extraligových místech by se snášel z tribun hněv, pod Bílou věží nikoli. Ani opakovaně marná práce nedonutí věrné fanouškovské jádro Hradce na své hráče pískat. A hodně často se přidávají i další části stadionu.

Hradec Králové - Plzeň: Martin Štajnoch snížil na 1:4
Video se připravuje ...

„Řekli jsme si, že aspoň kvůli lidem musíme dát gól, abychom nebyli podruhé v řadě doma na nule. Tak aspoň něco,“ vykládal obránce Martin Štajnoch.

I za stavu 0:4 se vehementně povzbuzovalo, žádné ticho. „Je famózní, jak nás diváci podporují a pomáhají nám i za tak nepříznivého stavu,“ nechápe Štajnoch. „My jim za to děkujeme, ale dnes jsme je zase nepotěšili, už podruhé v řadě. Máme jim co vracet, doufáme, že při nás budou stát i nadále,“ věří.

Nepočítaje jeho trefu, tak jediný počin, který z hradecké strany za něco stál, vzešel od fanoušků. Ti bouřlivě přivítali svého oblíbence Petera Frühaufa, někdejšího tahouna týmu, který v létě musel odejít a nyní náleží Plzni. Slovenský zadák se partie kvůli zranění neúčastnil, ale i tak zářil spokojeností, v civilu na tribuně si fotil telefonem transparent: Frigo, vítej doma!

Hradec Králové - Plzeň: Tomáš Vracovský vstřelil gól na 0:4
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Plzeň: Tomáš Svoboda vstřelil gól na 0:3
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Plzeň: Gól Lukáše Pulpána na 0:2
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Plzeň: David Sklenička vstřelil první gól zápasu, 0:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud