19. listopadu 2016 • 04:57

Machovský inkasoval z půlky soupeře a Plzeň padla. Stane se, řekl Svoboda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání mezi Plzní a Vítkovicemi rozhodně nenudilo. Gólové šance nechyběly na obou stranách a střelci skórovali celkem osmkrát. U prvního gólu Slezanů to ovšem Janu Výtiskovi ulehčil brankář Matěj Machovský, který nechytil nahozený kotouč, letící od modré čáry soupeře.



I díky tomuto gólu nakonec Západočeši padli, přestože dokázali snížit na 1:2 a v čase 47:40 dokonce vyrovnali na 3:3. Už o půl minuty později ovšem získali hosté vedení zpět a utkání nakonec ovládli 5:3.

O to víc mohla domácího brankáře mrzet smolná branka ze 14. minuty zápasu. „Takové góly padají na celém světě. Stane se to. Někdy uděláme chybu my, jindy někdo jiný,“ nedělal z kuriózního gólu vědu domácí útočník Tomáš Svoboda.

Autor třetího plzeňského gólu zároveň odmítl, že by se překvapivá branka na jeho týmu negativně podepsala. „Vůbec bych v tom žádný zádrhel neviděl,“ řekl muž, který svou trefou upravil průběžné skóre zápasu na 3:3.

„My jsme ten zápas nezabalili, pořád jsme si za tím šli a věřili jsme, že to dokážeme otočit,“ přesvědčoval po utkání. Plzni však nevydržela gólová euforie dlouho, protože už po třiceti vteřinách inkasovala počtvrté.

„Čtvrtý gól byl rozhodující. Ještě sice bylo dost času s tím něco udělat, bohužel se nám to už nepovedlo.“ Vítkovice tak dobyly západočeský let poprvé od prosince 2011 a na psychice domácím hráčům moc nepřidaly.

„Náladu nám to nezlepší, když jsme dotáhli stav na 3:3 a stejně prohráli. Mnohdy to bolí víc než nějaký výprask,“ litoval po utkání jeden ze tří plzeňských střelců, který už se svými spoluhráči vyhlíží nedělní utkání na ledě Litvínova.

Plzeň - Vítkovice: Kiks Machovského! Výtisk ho prostřelil od vlastní modré, 0:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Vítkovice: Vyrovnáno! Kubalík naservíroval kotouč Svobodovi, 3:3
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud