16. února 2017 • 19:20

Flemmingovi faul na Čáslavu prošel bez trestu, v Pardubicích nesouhlasí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy nebude dodatečně trestat chomutovského obránce Bretta Flemminga za faul na Petra Čáslavu z Pardubic ve středečním utkání 46. kola. Kanadský bek protihráče tvrdě atakoval na obranné modré čáře a Čáslava následně z duelu odstoupil se zlomeným nosem a otřesem mozku.



Rozhodčí Daniel Pražák a Vladimír Pešina vyloučili Flemminga na pět minut a do konce utkání, disciplinární komise se ale rozhodla ho dále netrestat. Podle předsedy komise Karla Holého obránce Pirátů atakoval Čáslavu ve chvíli, kdy byl podle pravidel v držení puku, čelně, před střetem se neodrazil a neměl ani vysokou rychlost.

Čáslava si podle Holého uškodil i sám. "Při odehrání kotouče snížil své těžiště a jelikož zákrok nebyl veden mimo Čáslavův zorný úhel, ani z pozice takzvaného třetího hráče v souboji, nedostatečně registroval postavení Bretta Flemminga a možnost být ve své pozici napadán," uvedl Holý.

Vedení Pardubic s rozhodnutím komise nesouhlasí. Podle generálního manažera Dušana Salfického se jednalo o hrubý faul, po kterém mělo následovat zastavení činnosti.

Pardubice - Chomutov: Dvakrát zlomený nos a otřes mozku! Flemming loktem zboural Čáslavu
Video se připravuje ...

"Situaci jsme s trenéry studovali na videu i ve zpomalených záběrech, podle našeho společného názoru se jednalo o hrubý faul - útok na hlavu. Brett Flemming prokazatelně vedl pohyb zespoda nahoru a zasáhl hlavu Petra Čáslavy svým loktem. Přesně takové zákroky bychom se měli snažit vymýtit, což se podaří jen jejich důsledným posuzováním," uvedl Salfický na klubovém webu.

Východočeši se pozastavili i nad hodnocením asistenta trenéra Chomutova Jana Šťastného, který po zápase hovořil o zranění Čáslavy jako o šrámu. "Považovat dvojitou frakturu nosu a otřes mozku za šrám, to mi nepřijde vhodné," podotkl Salfický. Čáslava je zatím stále v nemocnici.

Podobný Flemmingův zákrok řešila disciplinární komise podruhé v sezoně. Na začátku září atakoval Davida Stacha z Plzně a od rozhodčích také dostat pětiminutový trest. Holý se svými spolupracovníky jej ale dodatečně nepotrestali s podobným odůvodněním jako dnes.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud