19. února 2017 • 20:53

Pöpperleho zkrat! Hokejkou napálil protihráče. Sbohem, rozume, kál se

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděl, že udělal pitomost. Velkou pitomost. Brankář Sparty Tomáš Pöpperle se neschovával po zápase v kabině, ale přišel mezi novináře. „Na mně ležel hráč a já se po něm ohnal. Trochu stupidní. Nebo ne trochu, spíš hodně stupidní,“ popisoval moment ze 37. minuty, kdy trefil ležícího brněnského Leoše Čermáka koncem hole a dostal trest do konce zápasu.



Sparta vedla 2:0, vládla. Tohle pro ni mohla být šeredná komplikace. „To ode mě bylo věc ve stylu sbohem rozume,“ sypal si popel na hlavu Pöpperle. Jeho tým nakonec vyhrál 4:0. Takže pohoda? Ani ne. Na delší dobu může přijít o svého brankáře číslo jedna. Záleží, co si o jeho zákroku bude myslet předseda disciplinární komise Karel Holý. Ve výjimečně závažných případech může vynést klidně i stopku na 10 zápasů. Za píchnutí koncem hole by měla být jinak horní hranice 4 zápasy.

O co šlo? Čermák se řítil do brankoviště, zavadil o Martina Gernáta a sejmul Pöpperleho. Když pak zkoušel vstát, obránce Gernát, ho na svého brankáře ještě připlácl. Rozzuřená sparťanská jednička ho pak trefila koncem hokejky do hrudníku. Pár centimetrů chybělo a Čermák koupil ránu do zubů.

„Měli jsme šanci, já šel do brankoviště, ale srazil se s bekem a spadl na brankáře. Snažil jsem se zvednout, ale domácí hráč mě znovu hodil na brankáře. Byla tam taková mela a on se po mně ohnal,“ popisoval celou věc útočník Komety.

Na dotaz, jestli Čermák nedupnul Pöpperlemu na lýtko brankář odpověděl: „Ale ne. Byl tam prostě nějaký souběh věcí, co šly za sebou. Ležel na mě, rozhodčí to nepískali, tak jak jsem vstával, tak jsem se po něm ohnal.“

Teď bude Tomáš Pöpperle čekat, jestli si na něj posvítí disciplinární komise a jaký dostane trest. „Nebude to příjemné čekání, mrzí mě to,“ dodal.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:0
ONLINE
19. února
17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 03:55. Pech, 12:22. Pech, 45:59. Forman, 50:54. Klimek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pöpperle (37. F. Novotný) – Mikuš, Gernát, Kalina, Piskáček, Nedomlel, Eminger, Barinka – Řepík, J. Hlinka, Klimek – Ihnačák, Smejkal, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Trška, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – H. Zohorna, Čermák, J. Káňa – V. Němec, Nečas, Brabenec – Vondráček, Dočekal, Haščák.

Rozhodčí

Hejduk, Bulanov – Špůr, Lhotský.

Stadion

O2 arena

Leoš Čermák padá přes brankáře Pöpperleho, a ten se následně pěkně vytočil a fauloval
Leoš Čermák padá přes brankáře Pöpperleho, a ten se následně pěkně vytočil a fauloval

Sparta - Kometa Brno: Gól! Pech střelou nad lapačku Vejmelky otevřel skóre, 1:0
Video se připravuje ...

Sparta - Kometa Brno: Nádherná akce a ještě hezčí přihrávka! Takhle se Pech trefil podruhé, 2:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud