10. března 2017 • 13:10

Kratěna může proti Vítkovicím hrát, disciplinární komise trestat nebude

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský kapitán Ondřej Kratěna může naskočit do dnešního čtvrtého duelu předkola Generali play off extraligy mezi Plzní a Vítkovicemi (18.15). Za faul na Karola Slobodu, po kterém se zástupci Vítkovic dožadovali dodatečného potrestání u disciplinární komise, trestán nebude. „Zákrok nebyl takové intenzity a charakteru, že by byl způsobilý vážnějším způsobem ohrozit Slobodovo zdraví,“ pravil šéf disciplinárky Karel Holý. Řízení s Kratěnou zastavil.



Situace se odehrála ve 46. minutě. Ondřej Kratěna dohrál obránce Karola Slobodu a sudí jej vyloučili na dvě minuty za faul loktem. Ostravané dodatečně požadovali i disciplinární trest.

„Podle dostupných záběrů a poznatků trenérů se jednalo o jednoznačný úder loktem do oblasti hlavy a krku, navíc po odehrání kotouče,“ vysvětlovali v oficiálním prohlášení. „Věříme, že disciplinární komise bude v této záležitosti postupovat stejně důsledně a se stejnou razancí, s jakou přistoupila k udělení trestů rozhodčím Lacinovi a Čechovi po prvním, respektive druhém utkání.“

Disciplinární komise ovšem jejich názor nesdílela a její předseda Karel Holý další řízení zastavil. Kratěna tak může do dnešního duelu naskočit. Vítkovice v dramatické sérii vedou 2:1 na zápasy (3:1, 3:2p, 3:5).

Plzeň - Vítkovice: Vítkovice volají po trestu pro Kratěnu! Podívejte, za jaký zákrok
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud