Adam Lacek
22. prosince 2017 • 21:58

Boleslav potřetí v řadě srovnala v power play. Mám to tak rád, směje se střelec Žejdl

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se vám podaří vyrovnat pár vteřin před koncem, je to velká euforie. Pokud se vám to povede ve třetím zápase v řadě, je to až prazvláštní náhoda. Právě takovou sérii nyní táhne Mladá Boleslav. Nejdříve proti Pardubicím poslala zápas do prodloužení v čase 59:54, ve středu v Liberci se časomíra zastavila na cifře 59:52 a v pátek proti Plzni to bylo 5,4 vteřiny před závěrečnou sirénou. V posledních dvou případech byl šťastným střelcem Lukáš Žejdl. „Náhoda, štěstí. Dvakrát se to ke mně odrazilo úplně do prázdné brány,“ smál se po pátečním utkání, ve kterém Boleslav srazila lídra tabulky z Plzně 2:1 po nájezdech.



 

Třetí zápas v řadě jste srovnali maximálně osm vteřin před závěrečnou sirénou. Ve středu v Liberci a v pátek s Plzní jste se o vyrovnání postaral vy. Jaký je to pocit?
„Už jsme si trošku s trenérama dělali srandu, že budeme od začátku hrát v šesti lidech bez gólmana. Ne, teď už vážně… To, že se mi to povede dvakrát za sebou, je náhoda. Ale pak už se to třeba nemusí ani povést. Je to o štěstí. Dvakrát se to ke mně odrazilo úplně do prázdné brány.“

Mladá Boleslav - Vítkovice: Žejdl po geniální přihrávce od Klepiše vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Powerplay vám přitom dlouho nešla, už to vypadalo, že skončíte bez bodu. Jak osobně prožíváte takto hektické závěry zápasů?
„Nevím proč, ale mám to rád. (usměje se). Většinou tým, co se brání, se postaví dozadu. Hráči, co jdou na led, musí hrát všechno dopředu. Tam nejde nic vymyslet. Musíme jenom nahodit puk a pak už jenom všechno na bránu. Pak se to tam třeba odrazí, jako nám teď dvakrát. Prostě štěstí, nic jinýho bych v tom nehledal.“

Proti Plzni jste si vytvořili řadu šancí, některé z nich tutové, ale gól se vám dlouho nedařilo vstřelit. Podobná neproduktivita vás trápí téměř od začátku sezony. Co s tím?
„Hráli jsme fakt dobře. Mohli jsme vést klidně 2:0. Já jsem měl dát gól, trefil jsem brankáře do masky. Klépa (Jakub Klepiš) tam měl do prázdné brány taky. Kdybychom vedli 2:0 a ke konci bránili, tak neštěkne ani pes. My jsme si to ale zdramatizovali. A že nedáváme góly, to je naše celoroční devíza a musíme na tom dál pracovat.“

I minule jste proti Plzni i přes prohru 1:4 odehráli kvalitní utkání, měli jste více střel. Hraje se vám proti ní dobře?
„Já v Plzni nehrál, byl jsem zraněnej, ale kluci tam hráli dobře. Nevím, jestli se nám hraje líp proti týmům, kteří chtějí hrát hokej, a zase proti týmům, které to zavřou, jako je třeba Olomouc, se nám hraje těžko. A v naší fazóně, že si někdy nedáme ani puk do hole, je to pro nás pak těžký honit.“

Dva dny po Štědrém dnu hrajete na ledě Vítkovic. Moc času na nějaký odpočinek tedy asi nebude.
„Musíme si užít Štědrej den. Jsme profesionální hokejisti, s tímhle musíme počítat. Už bych si ale taky rád zahrál šestadvacátého domácí zápas, furt jezdím někam ven.“ (usměje se)

Góly

Domácí: 59:55. Žejdl, . Orsava

Hosté: 57:43. Gulaš

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Maxwell) – Hanzlík (C), Kurka, Eminger, Kotvan, Dlapa, J. Říha – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Valský, P. Holík, Pacovský – Pabiška, P. Musil, Lenc (A) – Martin Procházka, Urban, P. Kousal.

Hosté: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Kracík, Gulaš (A) – D. Kindl, Stach, Indrák (A) – Straka, Kratěna, M. Chalupa – Rubner, Hollweg.

Rozhodčí

Pešina, Petružálek – Frodl, Komárek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2 458 diváků

Mladá Boleslav - Plzeň: Výhru rozhodujícím nájezdem vystřelil Jakub Orsava.
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: To si děláš pr*el? Milan Gulaš se hlasitě divil neuznanému nájezdu Petra Kadlece
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Milan Gulaš z blízka po zemi prostřelil Jana Růžičku, 0:1.
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Jakub Orsava jel úplně sám na bránu, jenže svou kličku nedotáhl do zdárného konce.
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Plzeň: Plzeň vstřelila gól, jenže to bylo z ofsajdu.
Video se připravuje ...



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud