Richard Šíma
23. prosince 2017 • 11:10

Gól? Růžičkův nájezd rozklíčovalo až video. Puk za lajnou nebyl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V rukou videorozhodčího se na okamžik ocitl osud utkání Třince s Libercem. Zápas, který skončil po prodloužení 2:2, dospěl do nájezdů. A na konci šesté série dokázal třinecký útočník Martin Růžička poslat puk za záda libereckého gólmana Romana Willa. Na okamžik se zdálo, že zápas je rozhodnut a bod navíc bere Třinec. Růžičkovi cukly ruce směrem vzhůru. Záhy je ale třinecký útočník svěsil, sudí rozpažil a naznačil, že se obrátí na video. A to ukázalo, že puk se za lajnou neocitl. Scházely mu centimetry. Vzápětí proměnil nájezd liberecký Martin Bakoš a hosté díky tomu vyhráli v Třinci 3:2.



Byl to v pořadí už dvanáctý nájezd. Po pěti sériích byl stav 1:1, na začátku té šesté neproměnil liberecký Kvapil a věc měl v rukou domácí Růžička. Posílen vědomím, že ve druhé sérii na Willa bekhendovým blafákem vyzrál, věřil, že uspěje znovu a zápas rozhodne. Tentokrát místo blafáku zvolil forhendové zakončení. Poslal puk k tyči.

Vlastně do ní. Viděl, že se kotouč od tyčky odrazil směrem dovnitř a zprvu měl za to, že klouže do branky. Ruce mu vylétly nahoru, hned vzápětí však Růžička emoci zkrotil. Kotouč klouzal po čáře. Jestli se za ni dostal, nebo ne, si nebyl jist ani sudí. A proto se obrátil na video.

Třinec - Liberec: Pokus Martina Růžičky zkoumal videorozhodčí, gól nebyl
Video se připravuje ...

„Já si myslel, že to gól byl,“ přiznal po utkání liberecký Bakoš, který se na Růžičkův nájezd díval ze střídačky. „Netušil jsem, co se za mnou děje,“ řekl k věci gólman Roman Will. Před svou brankou se roztáhl, věděl, že se kotouč kamsi za něj dostal, ale o jeho dalším putování nemohl mít zdání.

„Já jsem věděl, že to gól nebyl,“ pravil po utkání samotný exekutor Růžička. Takže jej nepřekvapilo, když hlavní sudí po návratu na led rozpažil. Celé drama pak odhalila kostka nad třineckým ledem.

Diváci si na ní mohli prohlédnout, jak se puk odrazil od levé Willovy tyče, podél brankové čáry doputoval až k pravému betonu ležícího gólmana a odtud se odrazil zpět k levému chrániči. Biliárová záležitost. Pak Will betony instinktivně secvakl k sobě, a tím situaci pro Liberec definitivně zachránil.

„Byl to pro mě takový malý vánoční dárek,“ glosoval pak celou věc liberecký gólman. O chvíli později chytil nájezd domácímu Irglovi. A protože krátce předtím uspěl na druhé straně Bakoš, brali hosté z duelu v Třinci dva body.

Góly

Domácí: 22:45. Irgl, 39:43. Martin Růžička

Hosté: 15:54. P. Jelínek, 38:01. Lakatoš, . Bakoš

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký.

Hosté: Will (Janus) – Ševc (C), Pyrochta, Kolmann, Havlín, Jánošík (A), Maier – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Lakatoš – M. Kvapil, Redenbach, Bakoš – Ordoš, Jašek, J. Stránský – J. Vlach, Vantuch, D. Špaček – Bližňák.

Rozhodčí

Petr Úlehla, Adam Kika – Jiří Gebauer, Václav Hanzlík

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 diváků)

Třinec - Liberec: Martin Růžička poslal střelou z otočky kotouč do horního rohu Willovy branky, 2:2.
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Lakatoš v sólu překonal Hrubce mezi betony, 1:2.
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Po přiťuknutí Kovařčíka se z mezikruží střelou po ledě prosadil Zbyněk Irgl, 1:1
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Z přesilovky 5 na 3 se trefil Jelínek, 0:1
Video se připravuje ...



Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud