26. ledna 2018 • 22:59

Sparťan Rulík opět v Litvínově: Vrátit se nebylo lehké, kluci nehráli zle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Radim Rulík si v barvách Sparty mohl vychutnat vítězství při návratu do Litvínova, který až do 9. ledna vedl jako hlavní kouč. Dočkal se vřelého přivítání od fanoušků před utkáním a i po porážce s Pražany 1:4 litvínovský kotel skandoval jméno jednoho z hlavních strůjců historického titulu severočeského klubu z roku 2015.



"Lidi mě přijali perfektně, takže mi to usnadnili. Taky se nám podařilo vyhrát, takže mi to usnadnili i hráči," řekl novinářům Rulík, který vedl Litvínov od konce října 2013. Po odvolání z Litvínova po něm sáhla hned Sparta a zařadila jej po bok Františka Výborného.

"Dozvěděl jsem se až v kabině po zápase, že Sparta vyhrála v Litvínově po čtyřech letech. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Nebylo to pro mě jednoduché po tak krátké době přijet do Litvínova jako soupeř, to říkám úplně na rovinu," popsal své pocity Rulík.

Přestože má litvínovský tým dobře zmapovaný, speciální taktickou přípravu na Vervu nenachytal. "Speciálně ode mě žádná příprava neproběhla. Je tam u nich i hodně změn. Jen jsme se dívali na přesilovky a standardní situace, což se dělá na každého soupeře. Chystali jsme se jako na každé utkání, co jsem na Spartě. Snažili jsme se navázat na zápas v Třinci, kde jsme sice prohráli o jednu branku, ale nepodali jsme vůbec špatný výkon," uvedl Rulík.

Litvínov - Sparta: První gól domácích je tady, prosadil se Mikúš, 1:3
Video se připravuje ...

Zvyk sledovat černožluté mužstvo Litvínova jej neodrazoval od soustředění se na práci se sparťanským týmem. "Musím říct ale, že jsme na ně koukal taky. A vůbec nehráli zle. Byly tam sekvence, kdy nás zamknuli v pásmu a můžeme být rádi, že jsme to zvládli," uvedl Rulík. "První lajna byla parádní a myslím, že jim taky pomůže Jura Mikúš. Je silný na puku a umí dát góly," chválil Rulík litvínovskou posilu ze Slovanu Bratislava, kterou zná dobře ze svého působení ve Lvu Poprad.

Nechtěl však nijak litovat toho, že Litvínov výrazně neposiloval už před jeho odvoláním. "Nechci se k tomu už nějak moc vracet, ale bylo to dáno zdravotním stavem. Vyměnili se trenéři, přišel impulz, ale marodka se ještě rozšířila. Pak je strašně těžké v extraligové konkurenci uspět. To bylo to hlavní, co mě stálo pozici. Už je to ale pryč," doplnil Rulík.

Góly

Domácí: 41:19. J. Mikúš

Hosté: 01:35. Uher, 12:54. Kumstát, 21:15. Buchtele, 58:01. Forman

Sestavy

Domácí: Kantor (Soukup) – Iberer, Šesták, L. Doudera, Gula, Baránek, Čutta – F. Lukeš, V. Hübl, Gerhát – Marek Růžička, J. Mikúš, Kůs – Trávníček, Válek, Jurčík – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – M. Hanzl.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – Z. Michálek, Ďaloga, Kalina, Mikuš, T. Pavelka, Švrček – Forman, Pech, Klimek – Jarůšek, P. Vrána, Buchtele – Kudrna, Černoch, Říčka – Uher, J. Hlinka, Kumstát.

Rozhodčí

Pražák, Bulanov – Kajínek, Zavřel

Stadion

ZS Ivana Hlinky, Litvínov

Zklamaný litvínovský brankář Pavel Kantor
Zklamaný litvínovský brankář Pavel Kantor

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud