22. března 2018 • 21:35

Změna se nekoná, zastupitelé Pardubic odmítli prodej hokejového klubu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pardubice si zatím ponechají svůj majoritní podíl akcií v hokejovém klubu HC Dynamo Pardubice. Zastupitelé dnes neschválili podmínky prodeje, jednou z hlavních byla minimální prodejní cena 12,8 milionu korun. Nový většinový vlastník také měl do klubu vložit značné částky.



"Pokud to nezkusíme, nedáme příležitost, aby se zájemci přihlásili a předložili své nabídky. Následně bychom o nich diskutovali a vytvářeli podmínky stabilizace v druhém kroku, které by se promítly do akcionářské smlouvy," apeloval na zastupitele primátor Martin Charvát (ANO).

Ten jako předkladatel zprávy navrhoval, aby město nabídlo k prodeji 53 procent akcií, zůstalo by mu ještě 20 procent. Nový majitel měl také postupně navýšit základní kapitál o osm až 16 milionů korun a zavázat se k tomu, že v příští sezoně přinese klubu na platbách za reklamu pět milionů a v dalších čtyřech letech po deseti milionech korun.

HC Dynamo Pardubice tíží kumulovaná ztráta zhruba 40 milionů korun a splňuje podmínky pro vyhlášení insolvenčního řízení. Většinu peněz klub dluží městu. Podle člena představenstva HC Dynamo Pardubice Ondřeje Šebka klub skončí aktuální sezonu zhruba s nulovou bilancí.

Zastupitelé dnes naopak schválili podmínky dlouhodobé stabilizace hokejového klubu. Spočívají v odkladu a prodloužení termínu splátek půjček nebo prodloužení reklamní smlouvy s městem do roku 2023. Pardubice také slíbily poskytovat ročně dotaci na činnost hokejové mládeže více než 15 milionů korun a hledat další možnosti finanční podpory klubu.

Město v klubu získalo loni v lednu majoritu, když odkoupilo od tehdejšího většinového vlastníka Romana Šmidberského za 9,36 milionu korun 38,8 procenta akcií. Celkem nyní drží 73,6 procenta. Dalšími akcionáři jsou bývalý hokejista a radní Pardubic Dušan Salfický, stále aktivní hráč Petr Čáslava a Jaroslav Šuda.

Třinec - Pardubice: Obrovská šance domácích vzít si vedení zpět, Trončinský odjel na šití
Video se připravuje ...

Třinec - Pardubice: A zase potyčka! Melu sudí ale rychle rozehnali
Video se připravuje ...

Třinec - Pardubice: Zase Marcinko! Podruhé uklidil kotouč za záda Kacetla a Oceláři vedli 3:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud